Poster Delta Innovatie Teams Innovatief

Hoe kom je in 10 weken van lastige uitdaging naar productinnovatie?

In 10 weken naar productinnovatie: door creatief ontwerp; oplossing en businessplan.

Doorbraak in stadslogistiek, het project in een notendop:

  • Uitdaging: Combineren van toenemende vraag naar stadslogistiek en logistieke bewegingen en gelijktijdig de leefbaarheid in openbare ruimte vergroten.
  • Doelstelling: Slimmere organisatie van stadslogistiek die de leefbaarheid in steden verbeterd en ook nog eens voordelig is voor logistieke partijen.

“Groot probleem, goede doelstelling” is een veelgehoorde kreet wanneer ik uitleg waar we in dit project mee bezig zijn. 

“Maar hoe kom je dan naar een oplossing?” Dat is al snel de vervolgvraag die mensen aan mij stellen. Logische vraag, en die leggen we graag eens wat beter uit!

Delta Innovation Team methode

Om snel naar oplossingen te komen gebruiken we de methode van Delta Innovation Teams: 10 weken durende trajecten waarin we een probleemanalyse doen; een creatief ontwerp maken en dit vervolgens koppelen aan een businessplan. Dit vindt allemaal plaats binnen de kaders van Sustainable Development Goals. Een probleemanalyse vindt plaats aan de hand van interviews met experts, cijfers en trends. Vervolgens gaat de ontwikkeling van een productinnovatie aan de hand van een creatief proces. Door vrijheid toe te passen in het traject is er ruimte om met innovatieve oplossingen te komen.

Multidisciplinaire teams

Door multidisciplinaire teams te bouwen van young professionals kunnen we vanuit veel verschillende kennisbronnen putten. Door vervolgens experts in te zetten in de teams worden ontwerpen gevalideerd en vindt verbetering al vroeg in het proces plaats. Juist door snel te valideren met experts is het mogelijk om In 10 weken naar productinnovatie komen.

Van uitdaging naar oplosbaar probleem

Om van een grote globale uitdaging naar oplosbaar probleem te komen passen we data-analyse toe maar altijd in combinatie met (opnieuw) expertkennis. Getallen zeggen veel, maar experts kunnen duiden of dat de interpretatie ook goed is. Dat helpt om de levensvatbaarheid van nieuwe ideeën te checken.

Uitdagingen waarmee Delta Innovation Teams uit de voeten kunnen

Delta Innovation Teams gebruiken methodes gebaseerd op DesignThinking. Dat betekent dat zij met veel verschillende onderwerpen aan de slag kunnen. 

Veel verschillende vraagstukken lenen zich uitstekend voor een Delta Innovation Team. Juist daar waar tegengestelde belangen spelen of vraagstukken zich in ketens bevinden zijn Delta Innovation Teams op hun best.

One Response