Vacature Innovation Lead

Vacature Innovation Lead

Zou jij aan de slag kunnen met een vraag als: “hoe laat je MKB-aannemers hun organisatie digitaliseren?” 

Dan zoekt Suit-case jou! Heb jij een achtergrond in innovatie- of projectmanagement en vind jij het leuk om organisaties mee op innovatiereis te nemen? Wij hebben een vacature voor een ‘Innovation Lead’ met tenminste 2 jaar ervaring die ons team komt versterken binnen onze projecten. Werken bij Suit-case betekent dat je terecht komt in een creatieve omgeving. Een klein en hecht, maar snel groeiend team, waarin we elkaar uitdagen en hard werken, en waar veel ruimte is voor gezelligheid. Bij Suit-case is veel ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling en ambities. We zijn gedreven om bedrijven en organisaties verder te helpen én bij te dragen aan maatschappelijke uitdagingen.

Wat zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar iemand die zich gemakkelijk beweegt binnen nieuwe netwerken, stakeholdervelden en organisaties. Hierbij vragen we een grote zelfstandigheid om de netwerken te onderhouden en stakeholdergroepen te analyseren en een eigen rol en positie hierin te verwerven. We zoeken iemand die visies kan vertalen naar concrete stappen en plannen maar tegelijkertijd niet terugdeinst om de visie uit te dagen en te verbeteren. Hierin is het essentieel dat het initiatief genomen wordt om de verassende nieuwe concepten en ideeën op te starten, waar het bij Suit-case natuurlijk om draait. Een Innovation Lead noemen we dat.

Onze projecten worden altijd getrokken door een Innovation lead. Diegene is eindverantwoordelijk en neemt de strategische keuzes rondom een project. Afhankelijk van het project werkt de Innovation Lead zelfstandig met bijvoorbeeld het team van een opdrachtgever of wordt hij/zij ondersteund door een team van projectmedewerkers, ontwerpers en werkstudenten, vanuit Suit-case of andere partners. Natuurlijk worden de projecten tussen de verschillende Innovation Leads met elkaar besproken om te sparren, elkaar te helpen en van elkaar te leren. Samen bereiken we meer dan alleen. Daarom zoeken we iemand die samen met ons de wereld wil verbeteren en meedenkt hoe we dit kunnen bereiken.

Wie ben jij?

Jij bent gedreven om verandering bij organisaties te brengen wanneer je ziet dat dit nodig is. Je hebt een hart voor duurzaamheid, de nieuwe economie en ervaring in het opzetten van nieuwe concepten, projecten en ideeën. Op het moment dat jij een kans ziet wil je direct aan de slag! Je zoekt de juiste mensen erbij en gaat ervoor. Je houdt ervan om bepaalde vrijheid te nemen, maar je begrijpt wanneer je welke partij aangesloten moet houden en wat je daarvoor moet doen. In je werkzaamheden word je regelmatig ondersteund door andere Suit-casers of mensen bij een opdrachtgever of partner. Daarom weet jij hoe je een goed team kan smeden dat samen voor de doelstellingen gaat en je bent niet bang om hierin het voortouw te nemen.

Jouw skills en ervaring

Je beschikt over…

 • … WO werk- en denkniveau
 • … tenminste 2 jaar relevante ervaring met begeleiding van innovatieprocessen, projectmanagement of transitie- of verandermanagement. Je kan dus goed overweg met de planning en structurering die daarbij komt kijken.
 • … een (opbouwende) kritisch analytische blik waarmee je projecten, plannen en collega’s altijd naar een hoger niveau wilt tillen.
 • … het vermogen om te gaan met openheid van vraagstukken en deze concreet maken.
 • … de vaardigheid om op strategisch niveau met klanten te communiceren en te herkennen waar en hoe je waarde kunt toevoegen;
 • … ervaring in het aansturen van projecten en teams.
 • … affiniteit met de gebouwde omgeving, infra, logistiek en mobiliteit of de drive om je hierin te verdiepen;

Bonusskills (niet noodzakelijk, maar altijd handig!):

 • Grafisch/visueel (Adobe CC)
 • (Basiskennis) programmeren
 • Python
 • Online marketing
 • Iedere ander skill die Suit-case hard nodig heeft, maar nog geen weet van heeft!

Wat bieden wij?

 • Je krijgt veel ruimte om je werk zelfstandig in te delen en aan de slag gaan met goede ideeën die je hebt. Hierbij staat persoonlijke ontwikkeling centraal.
 • Samen met jou gaan we in gesprek over waar je goed in bent, wat je wil leren en wat je kan bijdragen aan het team.
 • Je krijgt eigen projecten waarvoor je verantwoordelijk bent.
 • Je wordt onderdeel van ons jonge, gezellige team in Rotterdam en Den Haag.
 • Een brutosalaris tussen de 2700 en 3400 euro per maand, afhankelijk van je ervaring en competenties.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vergoeding voor je telefoon en laptop, een pensioenregeling en een onbeperkt aantal vakantiedagen.
 • Elke vrijdag een Suit-case session en vrijmibo.
 • 40-urige werkweek (deeltijd is in overleg mogelijk).
 • Startend vanaf 1 juli (in overleg kan dit eerder of later zijn).

Interesse? Mail je CV en motivatie naar marc@suit-case.nl. De vacature voor Innovation Lead sluit maandag 24 mei.

Heb je nog vragen? Geef Marc een belletje (06 36538605)

Comments are closed.