Vacature NGinfra

Wil jij een verbinder zijn tussen verschillende organisaties in de infrasector?

Vacature Traineeship Next Generation Infrastructures

Ben je geïnteresseerd in thema’s zoals duurzaamheid, systeemdenken, nieuwe energievormen, digitalisering, data en cyber security? En wil je je verdiepen in wat die ontwikkelingen betekenen voor het beheer en gebruik van de infrastructuur in Nederland? Ben je nieuwsgierig naar de manier waarop beheerders van infrastructuren omgaan met deze vraagstukken? Nog steeds ja? Dan zijn we op zoek naar jou!

Next Generation Infrastructures (NGinfra) en Suit-case zijn op zoek naar een trainee. Bovengenoemde uitdagingen vragen om een ongebruikelijke manier van denken. Bij dit traineeship heb jij de kans om te faciliteren dat de infrastructuur partners van NGinfra hier echt mee aan de slag te gaan. Je bent dus niet bang om je mening te geven en nieuwe ideeën te opperen.

Wat doet NGinfra?

NGinfra is het kennisplatform waarin Rijkswaterstaat, Havenbedrijf Rotterdam, Alliander, Schiphol, ProRail en Vitens samen werken aan de infrastructuur van de toekomst. Omdat ze elkaar voortdurend tegenkomen, willen we samen antwoorden vinden op maatschappelijke vraagstukken. Met elkaar willen we ervoor zorgen dat ook jóuw kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen net als jij de beschikking hebben over de infrastructuur die nodig is voor drinkwater uit de kraan. Of de stroom om alle gadgets van de toekomst te kunnen opladen, om van A naar B te komen en om online te kunnen zijn.

Om daarvoor te kunnen zorgen, willen we de juiste beslissingen vanuit wetenschappelijke inzichten en gemeenschappelijk belang kunnen nemen. En jij kunt ons daarbij helpen in dit proces!

Als trainee bij NGinfra krijg je de kans om je in twee jaar te ontwikkelen tot een zelfbewuste procesbegeleider in de kennisorganisatie van de zes grote infrabeheerders van Nederland. Je stort je in de wereld van infrastructuur en wordt uitgedaagd om een team van specialisten uit de partnerorganisaties te faciliteren om de antwoorden te vinden op actuele maatschappelijke uitdagingen.

Wat ga je doen?

Binnen NGinfra vervul je – binnen de rol van secretaris van twee themacenters – een belangrijke verbindende rol naar de partnerorganisaties. Daarnaast zorg je ook dat de communicatie tussen de themacenters en de rest van de organisatie goed verloopt. Na een inwerkperiode waarin je NGinfra en haar partners goed leert kennen, werk je zelfstandig in nauwe samenwerking met de themacenterleiding aan de voortgang en koers van de themacenters. Vervolgens ondersteun en faciliteer je de professionals in ‘jouw’ themacenters bij hun activiteiten en oplossingen voor de infrastructuur van de toekomst.  

Waar werk je?

Het programmabureau van NGinfra heeft een plek in De Bouwcampus in Delft op het terrein van de TU Delft. Een creatieve en innovatieve werkomgeving. Daarnaast zal je veel bij de partnerorganisaties van NGinfra zijn (als de coronamaatregelen dit toelaten). Je werkt dus door het hele land. De ideale manier om te ontdekken hoe divers de infrasector is en wat voor soort toekomstige werkplek eventueel het beste bij jou past.

Met wie werk je samen?

In het Programmabureau werk je samen met een team van directe collega’s. De manager kennisdeling is jouw eerste aanspreekpunt en mentor. Daarnaast heb je ook veel contact met junior en senior professionals uit de partnerorganisaties.

Hoe ziet het Traineeship er uit?

Het Traineeship programma wordt vormgegeven door Suit-case in samenwerking met NGinfra. Elke vrijdag middag doe je mee aan de Suit-case Design & Strategy Academy waarin gewerkt wordt aan “hard skills” en “soft skills”. Je moet dan denken aan cursussen over Design Thinking, Pitching, Onderhandelen, Prototyping, etc. Daarnaast is er ruimte om zelf initiatieven te ontplooien en heb je veel contact met andere jongeren in de sector. Suit-case is een jong advies- en strategiebureau dat zich met name focust op de infrasector. Het biedt de mogelijkheid om te sparren over je opdracht en nieuwe perspectieven op vraagstukken te ontwikkelen. Ook niet onbelangrijk, is er een leuke VrijMiBo!

Wat heb jij NGinfra te bieden?

 • WO-Bachelor of Master, in bijvoorbeeld de studierichtingen Industrieel ontwerpen, Civiele techniek, Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Innovatiemanagement, Economie, of Informatica. Maar ook andere studierichtingen zijn zeker welkom.
 • Je vindt het leuk om na te denken over (je eigen) kwaliteiten en verbeterpunten en om daar actief mee aan de slag te gaan.
 • Je bent ondernemend, geïnteresseerd in mensen en proactief: in de infrasector wil jij het voortouw nemen en bijdragen aan verandering.
 • Daarnaast heb je ervaring met verbinden van partijen, bijvoorbeeld door nevenactiviteiten tijdens je studie of bestuurstaken.
 • Je vindt het leuk om processen te begeleiden en vindt het leuk om mensen in hun kracht te zetten.
 • Het is mooi meegenomen als je al kan werken met of graag wil leren om te gaan met: Wordpress en Adobe Creative Suite.

Wat biedt NGinfra jou?

 • Persoonlijk ontwikkeltraject & opleiding in een inspirerende toekomstgerichte organisatie.
 • Open werkomgeving, waar je altijd een collega om hulp kan vragen.
 • Startsalaris van 2700 euro bruto met bijbehorende arbeidsvoorwaarden zoals pensioen.
 • Laptop
 • Reiskostenvergoeding
 • Deelname aan de Suit-case Design & Strategy Academy

Contact en sollicitatie

Heb je vragen over de vacature dan kan je contact opnemen met Tomas te Velde van Suit-case via: +31 6 55 30 76 62. Solliciteren voor het traineeship kan tot 22 september door een motivatiebrief en CV te sturen naar Tomas via tomas@suit-case.nl.

Comments are closed.