Het waterbedrijf van de toekomst

Innovatie-scan, Toekomstvisie, Business model innovatie, 3D-experience

Explore Plan

PWN is erg belangrijk in de voorziening van veilig drinkwater. Ruim 780.000 huishoudens, bedrijven en instellingen in de provincie Noord-Holland maken gebruik van het water. PWN zuivert het oppervlaktewater tot drinkwater en is duinbeheerder van de Noord-Hollandse duinen. 

In Nederland wordt er steeds meer geëxperimenteerd met alternatieve, duurzame, woonvormen; denk aan tiny housesecodorpen en de gasloze of netloze wijken. De impact hiervan op gas- en energie krijgt al steeds meer handen en voeten. De impact van deze ontwikkelingen op de levering van drinkwater in de toekomst is echter nog onbekend. Welke rol zou een waterbedrijf hierin kunnen of moeten nemen..? Hoe zorgen we ook in de toekomst voor schoon en betrouwbaar drinkwater..? 

PWN 3D experience

Onze aanpak - Innovatiekansen tastbaar en zichtbaar maken in de hele organisatie

  • Explore - Het innovatiespeelveld leren kennen

    In de eerste stap zijn we op zoek gegaan naar antwoorden op al deze vragen. Dit hebben we gedaan door workshops te organiseren samen met PWN en haar klanten. Dit heeft PWN geholpen met het ontdekken van hun positie in de toekomst. Niet alleen is het resultaat dat PWN nadenkt over haar eigen rol in de samenleving, maar ook dat PWN nadenkt over hoe zij haar eigen processen kan innoveren.

  • Explore - Makeathon

    Door het organiseren van een makeathon lukte het PWN om veel verschillende vernieuwingen te ontdekken en te onderzoeken wat de mogelijkheden voor zichzelf zijn. Hoe ga je bijvoorbeeld 3D en AI gebruiken in je organisatie? Dit leidde onder andere tot een eerste VR onderhoudsinstructie voor de technische installaties van PWN. Suit-case was tijdens deze makeathon aanwezig als mede-facilitator. Bekijk hier de aftermovie.

  • Plan - Het ontwerp van een 3D Experience

    Natuurlijk is een VR-onderhoudsinstructie een eerste stap, maar er is zoveel meer mogelijk met 3D en AI. Daarom ontwikkelen we nu de 3D-Experience. Een experience waarin verschillende vormen van 3D toepassingen kunnen worden ervaren. Daardoor kan PWN beter beslissen wat voor hen van toepassing is en waarop ze gaan inzetten de komende jaren.

PWN brainstorm workshop innovatie
PWN brainstorm workshop innovatie
PWN Innovatiedag

Enthousiast?

Ben je benieuwd hoe jouw innovatiespeelveld eruit ziet? En wil je samen met ons aan de slag gaan om dit te ontdekken? Geef Marc een belletje (06 36 53 86 06) of mail naar info@suit-case.nl om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Waar start jouw innovatiereis?