Het nieuwe traineeship

Contextanalyse, Re-design product of dienst

Explore Plan Go!

VD Detachering is een detacheringsbedrijf dat zich oriënteert op de bouw en infra. Door het ontwikkelen van een nieuw traineeship wil VD mensen opleiden en tegelijk de verschillende kanten van de bouw laten zien. Wij hielpen VD Detachering bij de ontwikkeling van het traineeship. We focusten daarbij op een betere afstemming van het traineeship op de studenten.  

Een nieuw traineeship, op het eerste gezicht niet heel vernieuwend zou je zeggen. Toch heeft VD Detachering hier een mooie variant op ontwikkeld. Jong talent werkt niet bij 1 bedrijf op verschillende plekken, maar werkt steeds een aantal maanden bij verschillende bedrijven in de bouw; o.a. bij ingenieursbureaus, bij de gemeente of provincie als opdrachtgever en bij aannemers.  

Vacature Innovation Lead

Onze aanpak

  • Explore - Een eerste analyse

    Om een goede indruk te krijgen van het traineeship hebben we verschillende workshops gehouden waarbij we het traineeship analyseerden en verbeteringen ontwikkelden en voorstelden. We ontdekten dat het traineeship nog niet genoeg aansloot bij de leefwereld van de student.

  • Plan - Een contextanalyse

    Door ons te verdiepen in de leefsituatie, ambitie, vriendenkring, vervoersmogelijkheden en tijdsbesteding kregen we veel inzicht in wat studenten in de bouw drijft. Juist door niet rechtstreeks te vragen naar de gedachten bij het traineeship maar inzicht te krijgen in de bredere context van deze student lukte het ons om een goed en soms onverwacht advies te geven over de ontwikkeling van het traineeship. De inzichten werden verwerkt in 6 verschillende persona's.

  • Go! - Aan de slag met de resultaten

    Het contextonderzoek was een succes, veel studenten deelden hun verhalen met ons. Het traineeship is op hele praktische punten aangepast; denk aan het type model op een poster. Maar ook inhoudelijk zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd, zoals een grotere focus op leren en op het cohort. Daarmee wordt beter ingespeeld op de wensen van studenten. Het resultaat: een traineeship dat alleen in de regio Rotterdam aangeboden werd, wordt nu aangeboden in verschillende regio’s in het land.

Enthousiast?

Ben je benieuwd hoe je jouw product of dienst kunt verbeteren? En wil je samen met ons aan de slag om dit te ontdekken? Geef Tomas een belletje (06 55 30 76 62) of mail naar info@suit-case.nl om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Waar start jouw innovatiereis?