Innovatiescan

Ontdek welke strategie bij jouw bedrijf past

Je ziet dat de omstandigheden in de wereld veranderen. Die veranderingen hebben invloed op jouw product, dienst of bedrijf. Hoe zorg je ervoor dat ondanks deze omstandigheden je van waarde blijft? Door te vernieuwen en te innoveren! 

Wil je weten waar de kansen voor innovatie voor jouw product, dienst of organisatie liggen in de toekomst? Door middel van de innovatiescan, een compleet gefaciliteerde innovatiedag, onderzoeken we verschillende toekomstscenario’s en gaan we in een creatieve workshop aan de slag om hier nieuwe waardeproposities voor te ontwikkelen. Oftwel we laten zien welk innovatiepotentieel er is. Met deze inzichten gaan wij aan de slag om een innovatie roadmap voor je te ontwikkelen en concrete eerste stappen waar je mee aan de slag kan. Meer weten? Lees snel verder!

Innovatiedag

 • Kick-off

  We beginnen de dag met een korte kick-off sessie om alle deelnemers te vertellen wat ze kunnen verwachten van de dag. We leggen het programma van de dag uit en geven een korte introductie in Design Thinking en onze aanpak.

 • Rondleiding & interviews

  Om een goed beeld te krijgen van de dagelijks bezigheden van de organisatie, vragen we altijd om een korte rondleiding. Daarna gaan we aan de slag met een aantal interviews: van management tot sales en van marketing tot productie. We denken dat het waardevol is om uit alle lagen in het bedrijf inzichten te verzamelen. Op deze manier bepalen waar de organisatie op dit moment staat. We spreken hier graag ongeveer 6 mensen.

 • Creatieve workshop

  Door middel van een leuke, interactieve workshop gaan we vervolgens aan de slag om op zoek te gaan naar relevante trends en ontwikkelingen. Iedereen die 's ochtends is geïnterviewd, kan ook aansluiten bij de workshop. Door de trends te bekijken, worden verschillende toekomstscenario's ontwikkeld. Hoe ga je bijvoorbeeld om met een toenemende vraag naar duurzame materialen? En welke waarde kan jouw organisatie bieden in deze toekomstscenario's? Door middel van het Value Proposition Canvas zullen we hierover brainstormen. Deze workshop doen we het liefst met 6-8 medewerkers.

 • Aan de slag met de resultaten

  Natuurlijk blijft het niet alleen bij een leuke workshopdag. Met de resultaten gaan wij aan de slag met de vraag welke waarde jouw bedrijf in de toekomst biedt. Dit werken we niet uit een in lang rapport, maar in een aantal visuals die een innovatie roadmap beschrijven. Hierin wordt uitgelegd welke richtingen interessant zijn en wat de eerste stappen zijn die je met jouw organisatie kan zetten.

Het Resultaat

Matrix

Inzicht sterktes & zwaktes

Een duidelijk overzicht van de sterktes en zwaktes van je organisatie. Samengevat: het innovatiepotentieel.

Richtingaanwijzer

Innovatie richtingen

Een aantal innovatierichtingen waar mogelijke kansen liggen voor de organisatie.

Map

Roadmap

Een roadmap voor de start van je innovatiereis, met concrete eerste stappen die je kan zetten.

Venn diagram innovatie

Introductie Design Thinking

We beginnen de dag met een korte introductie in onze werkwijze en de waarde van Design Thinking.

Ideeën Innovatie

Innovatiedag

Een compleet gefaciliteerde dag bij jouw organisatie met twee facilitators van Suit-case.

Ideeën Innovatie 2

Inhoudelijk expert

We betrekken één of twee inhoudelijke experts op het gebied van bepaalde (technologische) innovatie tijdens de brainstorm (bijv uit de Delftse Dreamteams).

Prijs

Voor deze all-inclusive reis hanteren we een vaste prijs. Transparant en lekker duidelijk! Daar houden we van.

€ 4900,- excl. btw

Voorbeeldprojecten

Ik wil innoveren!
Wat is mijn innovatiepotentieel?

Vul het contactformulier in of scroll verder om ons rechtstreeks te bellen of mailen.

Voeg je koptekst hier toe

Benieuwd waar jouw bestemming ligt?

Bel of mail ons. Kom een keer langs om koffie te drinken of schrijf je in voor de nieuwsbrief