Omgevingsvisie & Participatie

Ontwerp samen met inwoners de ideale omgeving

Inwoners willen graag meedenken met hoe hun omgeving eruit zal gaan zien. Met het ingaan van de nieuwe omgevingswet wordt dit nog belangrijker. Participatie in projecten in de buitenruimte wordt daarmee verplicht. Vervelend? Zeker niet, een kans om samen met mensen aan de slag te gaan en iets moois te maken! 

Wij bieden een traject waarin we samen met jou en de inwoners uit het gebied gaan participeren. Eerst willen we het project graag goed begrijpen. Daarna gaan we de straat op, interactie met mensen! Vervolgens koppelen we de resultaten terug in het projectteam en natuurlijk weer aan de inwoners. Zo is de cirkel rond. Meer weten? Lees snel verder!

Participatietraject

 • Kick-off

  We beginnen met het begrijpen van het project. Lezen de basisdocumentatie en gaan in gesprek met de projectleiders en andere belangrijke stakeholders. Ook willen we graag weten hoe het gebied in elkaar zit.

 • Het gebied in!

  Om een goed beeld te krijgen van het gebied gaan we er ook daadwerkelijk kijken. Vervolgens hebben we verschillende tools om daadwerkelijk interactie te krijgen met de inwoners. Gedurende een aantal weken halen we op wat de mensen van hun woonomgeving vinden. Dit kan face-to-face zijn, maar ook in de vorm van een tof vormgegeven enquête. Zo komen we te weten wat er speelt en waar mensen graag in mee willen denken.

 • Samenvatten resultaten

  Nadat we alle informatie verzameld hebben gaan we aan de slag om de resultaten samen te vatten. Dit gaat niet vanzelf! Door in verschillende workshops met het projectteam door de resultaten heen te lopen zorgen we ervoor dat iedereen de resultaten doorgrond. Vervolgens zorgen we er natuurlijk ook voor dat we de resultaten terugkoppelen aan de inwoners van het gebied. Zo zien ze wat de andere mensen vinden. Vanzelfsprekend gaat dat op een interactieve manier.

 • Aan de slag met de resultaten

  Natuurlijk moet het niet alleen blijven bij het presenteren van de resultaten. We moeten er ook mee aan de slag in het project. We zorgen ervoor dat we samen bedenken hoe we de praktische invulling gaan geven. We leggen dit uit en zorgen ervoor dat ook hier de bewoners weer van op de hoogte worden gebracht. Zo maken we samen een mooi participatietraject!

Het Resultaat

Map

Participatieplan

Een roadmap van hoe er tijdens het project invulling kan worden gegeven aan de participatie met inwoners.

Ideeën Innovatie 2

Betrokken inwoners

We zorgen ervoor dat veel mensen uit het gebied betrokken zijn. Niet alleen de mensen die standaard reageren. In vorige projecten hadden we tot 20% respons.

Richtingaanwijzer

Nieuwe voorstellen

Praktische voorstellen met hoe de omgeving anders ingericht kan worden. Dit natuurlijk gebaseerd op wat de inwoners zeggen.

Venn diagram innovatie

Introductie Design Thinking

Een introductie in onze werkwijze en de waarde van Design Thinking.

Prijs

De prijs hangt af van de gebiedsgrootte en projectduur.

Prijs op aanvraag

Voorbeeldprojecten

Ik wil een participatietraject

Vul het contactformulier in of scroll verder om ons rechtstreeks te bellen of mailen.

Voeg je koptekst hier toe

Benieuwd waar jouw bestemming ligt?

Bel of mail ons. Kom een keer langs om koffie te drinken of schrijf je in voor de nieuwsbrief