Ons Portfolio

Logo Gemeente Rotterdam

Bewoners écht betrekken bij werkzaamheden

Hoe kunnen we burgers nu écht, op een innovatieve manier, betrekken als we werkzaamheden uitvoeren? Dat was de vraag waar de reis bij de Gemeente Rotterdam begon! Wij vonden het een interessante uitdaging om hiermee aan de slag te gaan, en dus zijn we samen op pad gegaan. 

Inmiddels is Suit-case al even met de Gemeente Rotterdam op pad en zijn er allerlei mooie initiatieven gestart vanuit onze reis. 

1. Explore: het potentieel van het ingenieursbureau

De bestemming: de wens om zoveel mogelijk bewoners te betrekken, kan niet zomaar bereikt worden. Eerst is er gekeken naar de mogelijkheden die er zijn, én naar hoe deze nóg beter ingezet kunnen worden. Oftewel, we hebben in de organisatie gekeken naar de mogelijkheden om te verbeteren.

2. Plan: de tools om zoveel mogelijk bewoners aan te spreken

Er zijn heel veel verschillende manier om bewoners te betrekken bij de werkzaamheden die gedaan worden. Na verschillende creatieve sessies waarin de meest wilde ideeën naar voren kwamen bleven ongeveer 10 haalbare mogelijkheden over. Van projecten op scholen tot het plaatsen van een bar buiten tot het houden van interactieve enquetes met brievenbussen in wijken. De meest aansprekende tools zijn vervolgens verder ontworpen en voorzien van een roadmap.

3. GO! we spreken zoveel mogelijk bewoners aan

De laatste stap op onze reis is het daadwerkelijk aanspreken en betrekken van zoveel mogelijk bewoners. Door een interactieve enquete te maken, deze uitgebreid in de pilot-wijk te verspreiden en de resultaten terug te koppelen zijn de eerste stappen daadwerkelijk gezet. Daarmee zijn bewoners op een andere manier betrokken bij de werkzaamheden die zullen gaan plaatsvinden. Nu zijn we samen op weg om deze nieuwe manier van werken nóg vaker toe te passen.

Logo Ahoy Rotterdam
InfraTech 2019

InfraTech nóg aantrekkelijker maken

Hoe kunnen we InfraTech nóg aantrekkelijker maken en de gastheren een mooie positie geven? De vraag waar Rotterdam Ahoy en de organisatie van InfraTech ons opzochten om mee te denken. Wij zagen hier mooie kansen en vonden het leuk om aan de slag te gaan met deze uitdaging!

 

1. Explore: het potentieel van InfraTech

De bestemming: de wens om de gastheren te betrekken en hen een mooie positie op InfraTech te krijgen kwam niet zomaar. Suit-case droeg voordat deze vraag kwam bij aan de vraag van Ahoy Rotterdam: hoe kunnen wij de Beurs nóg aantrekkelijker maken. Ons antwoord: “Realiseer mooie, waardevolle ontmoetingen.” Dit was de eerste verkenning naar het potentieel van de beurs.

2. Plan: geef Rijkswaterstaat en de Gemeente Rotterdam een gevoel van gastheerschap

Om van InfraTech2019 een succes te maken lanceerde Rotterdam Ahoy het plan om Rijkswaterstaat en de Gemeente Rotterdam het gastheerschap van de beurs op zich te laten nemen. Om dit tot stand te laten komen hebben we een programma ontworpen en workshops georganiseerd. Dit mondde uit in een programma ontworpen dat samen met de organisatie tot stand kwam. Oftewel, het reisplan compleet!

3. GO! uitvoering van het programma

Na de ontwikkeling van het programma hebben we bijgedragen aan het uitrollen van het programma. Dit resulteerde onder andere in de verantwoordelijkheid voor de organisatie van het programma op het Gemeenteplein. Het plein waar de Gemeente Rotterdam de algehele organisatieverantwoordelijkheid had.