Een snel groeiend familiebedrijf

Business model innovation

Explore

Anera is een familiebedrijf dat al jarenlang dé expert is op het gebied van entresolvloeren. De laatste jaren hebben ze grote ontwikkelingen doorgemaakt. Ze zijn van productiebedrijf met eigen productontwikkeling gegroeid naar een bedrijf waarbij de projectmatige engineering en ontwikkeling-op-maat steeds belangrijker is geworden. Wij hielpen dit mooie bedrijf om te ontdekken welke kansen er voor Anera in de toekomst liggen.

Anera Explore Strategie sessie

Onze aanpak - Het begin van een reis

  • Bedrijf leren kennen

    Om een goed beeld te krijgen van wat Anera is en doet, hebben we eerst in sneltreinvaart het bedrijf leren kennen. Dit doen we door met verschillende medewerkers uit het bedrijf een kort interview te houden om te achterhalen waar Anera nu staat. Hier kwam onder andere uit naar voren dat Anera geen hele bekende werkgever is, maar dat iedereen die bij Anera komt werken, heel lang in het bedrijf blijft.

  • Business model canvas workshop

    Door middel van een leuke, interactieve workshop gingen we met Anera aan de slag om op zoek te gaan naar relevante trends en ontwikkelingen. Iedereen die daarvoor was geïnterviewd, sloot aan bij de workshop. Door verschillende trends te bekijken, werden verschillende toekomstscenario's ontwikkeld. Hoe ga je bijvoorbeeld om met een toenemende vraag naar circulaire materialen of de toenemende robotisering in distributiecentra? En welke waarde kan Anera bieden in deze toekomstscenario's? Door middel van het Business Model Canvas werd hierover gebrainstormd.

  • Aan de slag met de resultaten

    Natuurlijk blijft het niet alleen bij een leuke workshopdag. Met de resultaten gingen wij aan de slag met de vraag welke waarde Anera in de toekomst kan bieden. Dit leidde tot een advies over waar mogelijke kansen liggen. Door middel van een roadmap hebben we een drietal strategieën voorgesteld voor de lange termijn. Daarnaast zijn er een aantal stappen toegevoegd waar ze direct mee aan de slag kunnen én passen in de lange termijn strategie.

Anera Explore Strategie sessie 2
Brainstorm Anera strategie
Anera Innovatiereis Explore

Enthousiast?

Heb je interesse in een quick-scan van de kansen voor jouw bedrijf? En wil je samen met ons aan de slag gaan om deze te ontdekken? Geef Daan een belletje (06 29 49 77 16) of mail naar info@suit-case.nl om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Waar start jouw innovatiereis?