InfraTech 2019
Logo Gemeente Rotterdam

Explore, Plan, Go

Het potentieel van de beurs

Hoe kunnen we InfraTech nóg aantrekkelijker maken en de gastheren een mooie positie geven? De vraag waar Rotterdam Ahoy en de organisatie van InfraTech ons opzochten om mee te denken. Wij zagen hier mooie kansen en vonden het leuk om aan de slag te gaan met deze uitdaging! Eén van de belangrijke doelen, de Gemeente Rotterdam als Innovatieve Partij zichtbaar maken.

Gemeente Rotterdam InfraTech Innovatiescan

Explore

wat is het potentieel van de infratech?

Dit is de vraag die Rotterdam Ahoy ons stelde. Ons antwoord: “Realiseer mooie, waardevolle ontmoetingen.” Hierin ontstond de wens om de gastheren (gemeente Rotterdam en Rijkswaterstaat) beter te betrekken en hen een mooie positie te geven op de InfraTech. Dit was de eerste verkenning naar het potentieel van de beurs. 

binoculars innovation 2

Plan

Een gevoel van gastheerschap voor rijkswaterstaat en de gemeente rotterdam

Om van InfraTech2019 een succes te maken lanceerde Rotterdam Ahoy het plan om Rijkswaterstaat en de Gemeente Rotterdam het gastheerschap van de beurs op zich te laten nemen. Om dit tot stand te laten komen hebben we samen met de organisatie een programma ontworpen en workshops georganiseerd. Oftewel, het reisplan compleet!

Gemeente Rotterdam InfraTech Innovatiescan

Landkaart innovatie

Go!

uitvoering van het programma

Na de ontwikkeling van het programma hebben we bijgedragen aan het uitrollen van het programma. Dit resulteerde onder andere in de verantwoordelijkheid voor de organisatie van het programma op het Gemeenteplein: het plein waar de Gemeente Rotterdam de algehele organisatieverantwoordelijkheid had. (Stand ontworpen door Brederode Expo)

Wereldbol innovatie