Workshop voor jouw case?

Ben je op zoek naar hulp in het begeleiden van een creatief proces? Kan je wel wat nieuwe invalshoeken of ideeën gebruiken? Design Thinking leent zich uitstekend voor complexe vraagstukken en creatieve oplossingen. Tijdens de workshop leren we je de basis van Design Thinking en behandelen we een (complex) vraagstuk uit jouw organisatie. Ook een leuke en nuttige teamactiviteit! Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Design Thinking workshops

Wat is Design Thinking?

Design Thinking is een methode om oplossingen voor problemen te ontwerpen en realiseren. Maar het is meer dan dat… het een manier van denken, doen en laten. De belangrijkste principes zijn om de eindgebruiker van je probleem centraal stellen, samenwerken en snel je aannames te testen door te prototypen én ook tests uitvoeren in de praktijk.

Wil je jezelf of jouw team, verder ontwikkelen en hier meer over leren? Misschien kunnen wij je dan wel helpen.

Design thinking proces overzicht

Basis

Kennismaking met Design Thinking

€199,-  p.p. excl. btw

Kennismaking met Design Thinking principes

Nieuwe inspiratie voor jouw case

5-15 deelnemers

2 Suit-case facilitators

2 uur workshop

Online, inclusief brainstorming tool Mural

Toegang tot 3 tools / canvassen

Design thinking workshop 2

Basis plus

Kennismaking met Design Thinking en uitgewerkte ideeën voor jouw vraagstuk

€449,- p.p. excl. btw

Kennismaking met Design Thinking principes

Onder begeleiding oefenen met verschillende methodes

2-3 uitgewerkte concepten

5-15 deelnemers

3 Suit-case facilitators

8 uur workshop of twee dagdelen

Online en offline mogelijk

Toegang tot Suit-case Design Thinking toolbox

Design thinking workshop 3

All-inclusive

Kennismaking met gehele Design Thinking aanpak en gevalideerde ideeën voor jouw vraagstuk

€699,- p.p. excl. btw

Kennismaking met Design Thinking principes

Onder begeleiding oefenen met verschillende methodes

2-3 uitgewerkte & gevalideerde concepten

5-15 deelnemers

4 Suit-case facilitators

Training van 2 dagen of 4 dagdelen

Online en offline mogelijk

Toegang tot Suit-case Design Thinking toolbox

Concrete handvatten om zelf met Design Thinking in jouw organisatie aan de slag te gaan

Meer workshops...

Research through Design

Design thinking in Research

Research through Design is een methode voor wetenschappers waarin de tools en methodes van designers worden toegepast. Deze workshop is ontwikkeld voor jonge onderzoekers die tools kunnen gebruiken om hun gedachten beter te structuren en stappen vooruit te maken. Lees hier meer over het onderzoeksgebied Research through Design.

Bio-inspired innovation

Bio-inspired innovation

In samenwerking met Jaco Appelman (Universiteit Utrecht, co-auteur ‘Zo kan het ook’) organiseren wij workshops bio-inspired innovation. Laat je inspireren door de natuur om tot nieuwe innovatieve oplossingen te komen. 

De workshop is vooral geschikt om tot vernieuwende ideeën te komen over materialen, producten en systemen. Neem even contact op voor alle mogelijkheden.

Design thinking workshop-06

Workshop op maat

Staat jouw wens hier niet tussen? Maar ben je wel op zoek naar hulp in het begeleiden van een creatief proces? Kan je wel wat nieuwe invalshoeken of ideeën gebruiken? Wij bieden allerlei workshops en creatieve sessies op maat aan. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden!

Wat anderen zeggen over onze workshops

"Wij hebben onze ambitie, om een regionaal Smart Start Design Team op te richten in de regio Midden-Brabant, samen met Suit-case kunnen verwezenlijken. Het was prettig om met dit jonge, flexibele en vooruitstrevende team te werken. De voorbereiding verliep in goede samenwerking: er was ruimte voor eigen inbreng en waar nodig stuurde de professionals vanuit Suit-case ons bij. Zo werden er trainingsdagen ontworpen die aansloten bij onze behoeften én die voldoende theoretische en praktische diepgang hadden om het team op te leiden. Tijdens de trainingsdagen konden de facilitators van Suit-case goed switchen tussen sturen en begeleiden. Ook werd er goed ingespeeld op de behoeften in de groep: er werd feedback opgehaald en het aanbod en programma werd op basis van deze feedback waar mogelijk aangepast, waarbij het uiteindelijke doel niet uit het oog verloren werd. Ook de ‘nazorg’ verloopt nu volgens verwachting en naar wens. Suit-case is benaderbaar en bereikbaar en waar gewenst staan zij het regionaal Smart Start Design Team bij met raad en daad."

Teun Brand - Gemeente Tilburg

Deelnemer tweedaagse design thinking training

"I really like the idea of applying design thinking in academic research. I have an engineering degree from Delft so I had heard of the concept before. I notice, working at a non-TU, that not everyone thinks in the same goal/customer-oriented way. So awesome you're trying to introduce this to others!"


"After the workshop I used design thinking already in a meeting to develop a workflow for lab work - thanks!"

Deelnemers in Research through Design workshop

"Smart Start staat voor vernieuwend durven denken over sociale vraagstukken. In het bijzonder over intergenerationele overdracht van armoede, ontwikkelachterstanden, onveiligheid in gezinnen. Data en design thinking zijn onze pijlers.


In Suit-case vinden wij jonge, bevlogen partners die juist niet exact dezelfde taal spreken, die vragen stellen, nieuwsgierig zijn en blijven. En dat maakt samen bouwen aan de design thinking-pijler van Smart Start zo sterk."

Vivian Jacobs - Programmamanager Smart Start

Deelnemer tweedaagse design thinking training