Design & Strategy Academy
Een toolkit voor innovatie
Wat is de Design & Strategy Academy?

Bij Suit-case werken we dagelijks aan transities binnen organisaties. Maar hoe zorgen we dat we ook zelf een lerende organisatie blijven? Daarvoor hebben we lessen en trainingen voor design thinking en strategie ontwikkeld.

Op deze pagina vind je een greep uit onze toolbox met tools die jij zelf kan toepassen in je bedrijf of organisatie. Ook vind je onze (gratis) evenementen die we organiseren en kan je een workshop op maat aanvragen. 

Design & Strategy
Activiteiten van een ontwerper

Ontwerpen gaat over het bedenken van oplossingen voor complexe 'wicked' problems. Dit vraagt om een creatief proces en om kunnen gaan met onduidelijkheid, maar soms juist om structuur aanbrengen.

De tools in de innovatie toolbox zijn ingedeeld in 5 activiteiten uit het ontwerpproces (Lawson & Dorst, 2009). Namelijk: formulate, move, represent, manage en evaluate. Iedere activiteit omschrijft een stap die ontwerpers vaak gebruiken in hun proces, en je kunnen helpen om van een complex probleem naar een creatieve oplossing te komen. De stappen hoeven niet achter elkaar uitgevoerd te worden, maar kunnen juist door elkaar en parallel gebruikt worden. 

Formulate

Hoe vind en formuleer je de juiste uitdaging of vraag in een ontwerpproces? Wat is nu echt de vraag die je wil oplossen?

MOVE

Hoe zet je de volgende stap in een creatief proces? Welke stappen kunnen je helpen om een probleem dichterbij de oplossing te brengen?

REPRESENT

Representeren gaat over het kunnen overbrengen van je concepten of ideeën op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door schetsen, prototypes, verhaal of pitch.

MANAGE

Hoe ga je om met een complex en iteratief proces? Hoe manage je bijv. je werk als je meerdere concepten of ideeën tegelijk aan het uitwerken bent?

EVALUATE

Wanneer is het juiste moment om je proces te evalueren en hoe pak je dit dan aan?

Toolbox voor innovatie

Shopping Basket