Foto vliegtuig Sydney reizen en innoveren

Wat heeft reizen met innoveren te maken?

Op reis gaan, het mooiste dat er is toch…? Nu het vakantietijd is kan je met dit artikel helemaal in de stemming raken. Waar ga jij heen? Vliegen, met de auto, of doe je het dit jaar helemaal anders? Leuk!

De laatste keer dat ik ver op reis ging was ik in Australië, daar komt ook de eerste foto op onze website vandaan! Fantastische slingerwegen langs de kust, mooi uitzicht, af en toe een voorbijspringende kangoeroe. Eén groot avontuur, niet precies weten waar je ’s avonds zal gaan slapen, en toch is het gelukt, weer levend terug in Nederland!

Avonturen aangaan, wie doet dat nou nog? Goed je snapt waar ik naartoe wil: reizen en innoveren, er zijn veel gelijkenissen. Vooraf weet je niet zeker waar je uit gaat komen, én toch doe je het met veel plezier. Waarom dan niet bij je eigen bedrijf? Er zijn voorbeelden genoeg van bedrijven die wel zulke avonturen aangaan, en geloof het maar, ook zij zijn lang niet altijd zeker van de uitkomsten van hun avonturen. Ongeveer een kwart van de innovaties haalt het uiteindelijk tot volwassen marktintroductie. (1)

Ondanks dat zijn de grote bedrijven in Nederland volop bezig om te innoveren. En ze besteden daar een substantieel deel van hun inkomsten aan:

Royal DSM – €399 Miljoen – 5% van de omzet

ASML – €1.6 Miljard – 15% van de omzet

Rijkzwaan – €165 Miljoen – 39% van de omzet (2)

Waarom doen ze dat? Ze hebben het nodig om zoveel nieuwe dingen ontdekken om succesvol zijn en toonaangevend te blijven! Daarmee dagen ze zichzelf continu uit. Ook zoiets dat met reizen te maken heeft…

Om bij deze grote jongens te blijven, de slogan van ASML zegt genoeg: “How do you know something’s impossible if you don’t try it?”

Ik ben het er helemaal mee eens, het is dé manier om dingen te leren. Zo deed je het vroeger als kind toch ook? Uitproberen of je iets kan en leuk vindt, de eerste keer met vallen en opstaan, later gaat het steeds beter. Exact dat deed ik ook toen ik naar Australia ging, uitproberen of ik het leuk vond, en geloof mij, het was een fantastisch avontuur!

Ik denk dat je nu het antwoord op de vraag zelf wel kunt bedenken: reizen en innoveren, wat heeft dat met elkaar te maken?

Veel plezier op vakantie!

Daan

Ben je benieuwd wat je van deze grote bedrijven kan leren? Of ben je op vakantie eens rustig aan het denken over je toekomst? Schroom niet om contact op te nemen met ons! Suit-case is een adviesbureau dat bedrijven helpt om te groeien door innovaties te ontdekken en maken om daarmee het verschil te maken in de toekomst.

(1) http://image-src.bcg.com/Images/BCG-Most-Innovative-Companies-Jan-2018_tcm9-207939.pdf

(2) https://www.technischweekblad.nl/upload/documents/tinymce/COMSOL_ad_NL_TWTopPosters.pdf

Comments are closed.