Lancering-DigiCampus-InfraTech-3

Terugblik InfraTech 2023

Suit-casers liepen 4 dagen rond op InfraTech en hadden een bijdrage in allerlei programmaonderdelen. Hoe kijken wij terug op deze week?

De infrasector staat voor grote uitdagingen: schaartse in materiaal, arbeidskrachten en tijd. En niet te vergeten de grote bijdrage aan klimaatverandering. Maar, als wij één ding geloven, is het wel: met samen de krachten bundelen, komen we samen verder. En daar hebben we ons best voor gedaan afgelopen week op InfraTech.

Gemeenteplein en GWW-plein

Mirjam, Helen, Merel en Daan hebben het inhoudelijk programma voor het Gemeenteplein en het Rondom GWW-plein vormgegeven de afgelopen maanden. Op beide pleinen werden mooie verbindingen gelegd en waren de presentaties en workshops goed bezocht. Het Gemeenteplein was zelfs volledig circulair ontworpen door Pitchkoff!

Suit-casers waren overal op de beurs

Maar je kon Suit-casers overal tegenkomen op de beurs! Dinsdag was Helen bijvoorbeeld mede-dagvoorzitter op de lancering van het Young Professional Netwerk Infra. Op woensdag werd de DigiCampus gelanceerd door Stichting Rondom GWW, Regio Ingenieur, Economic Board Zuid-Holland. Daan en Helen zullen hier het programma mangement van gaan doen de komende jaren. Ook was Tomas te zien in de jury voor de innovatieprijs.

Op donderdag & vrijdag hadden we wat ‘eigen’ programma-onderdelen. Er werd een serious game over digitaliseren gespeeld met Marc en Mirjam, de PubQuiz duurzaamheid werd door Shaun gehost en er was een netwerk event voor jongere mensen in de sector in regio Rotterdam (Jong Buitenwerk), begeleid door Eva.

Hoe nu verder?

Zoals Helen vorige week prachtig zei: “Laat je verbazen, luister, wees flexibel, toon lef en kwetsbaarheid en sta open voor andere oplossingen, perspectieven en werkwijzen. Dus wees creatief, mensgericht en denk buiten de kaders, want de oplossingen zijn dichterbij dan je denkt.”

We hebben veel partijen gesproken die bezig zijn met de uitdagingen van de sector en hier al mooie stappen in zetten. Maar ook zien we dat er grote en snelle veranderingen nodig zijn in de komende jaren. Wil jij ook innoveren voor de uitdagingen van morgen? Op thema’s zoals duurzaamheid, burgerparticipatie, samenwerken en digitaliseren. En wil je vandaag al aan de slag? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we wat onze innovation leads voor jouw organisatie kunnen doen.

Comments are closed.