Regina Aukes

Even voorstellen: Regina!

Vandaag stellen wij Regina Aukes aan jullie voor!

Vroeger wilde Regina graag archeoloog worden, maar na het zien van haar geschiedenisboek op de middelbare school heeft ze daar snel een streep doorheen gezet. Wat ze nu graag doet? Complexe en maatschappelijke organisaties en systemen in kaart brengen om deze vervolgens efficiënter te kunnen inrichten. 

Op dit moment studeert ze Strategic Product Design aan de TU Delft en begint ze bijna met haar afstudeerproject bij de Gemeente Amsterdam. Hier gaat ze zich verdiepen in de wereld van samenwerkingscontracten en aanbestedingen voor een mooier Amsterdam, waar zij het liefst weer naartoe zou verhuizen. 

Wat is jouw specialiteit? 

Dat het lastig is om iedereen binnen een organisatie mee te krijgen, daar heeft Regina wel ervaring mee. Tijdens haar stage in de Corona crisis focuste ze zich op het creëren van een agile organisatie binnen Schiphol. Dit was een pittige klus, maar wat haar specialiteit is om mensen hierin mee te krijgen? “Mijn enthousiasme en leergierigheid spelen een grote rol. Ik blijf vragen stellen tot ik tot de kern van het probleem of de oplossing ben gekomen om echt een verschil te kunnen maken.”  

Daarnaast is ze vorig jaar verkozen tot mastervertegenwoordiger in de Facultaire Studentenraad (FSR) van haar studie. Hier heeft ze een bijdrage geleverd aan het waarborgen van de kwaliteit van het onderwijs en de studiefaciliteiten. “Ik vond het erg belangrijk dat de kennis die wordt opgedaan niet verloren gaat. Om die reden heb ik samen met mijn andere bestuursgenoten een ‘inspiration on location’ boekenkast ingericht waar studenten in nieuwe en oude studieboeken konden bladeren ter inspiratie voor hun project.”  

Waar zou je het liefst heel goed in zijn? 

Naast haar interesse en passie voor het creëren van een maatschappelijke impact, sport ze ook erg graag. Roeien, wandklimmen en wandelen in de natuur zijn een van haar favoriete bezigheden. In één van deze sporten zou ze dan ook heel goed willen zijn. “Een keer mee doen aan de Olympische Spelen zou echt heel gaaf zijn, maar daarvoor moet je ook veel opgeven om te trainen”. Gelukkig heeft ze al 4 jaar roeien erop zitten en heeft ze ook 1 jaar een ploeg gecoacht. Wanneer we haar gaan zien op de Olympische Spelen? Blijf haar in de gaten houden.. 

— 

Door Britta. Afgelopen weken stelden wij steeds een van onze teamleden aan jullie voor. Met Regina Aukes is het team (voorlopig) compleet! Blijf jij onze avonturen volgen?

Comments are closed.