voorstellen Britta van Schaik

Even voorstellen: Britta!  

Vandaag mogen we Britta van Schaik aan jullie voorstellen!

De nieuwste aanwinst bij Suit-case is Britta. Ze wilde eigenlijk geneeskunde studeren, maar door het toeval startte ze met de opleiding Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Waarom dat een goede vervanger was? Ze kan nog steeds mensen helpen, want dat is wat haar drijft. Want “als ik iemand anders blij kan maken, word ik zelf enthousiast en blij. Dit kan natuurlijk in de zorg, maar ook door het ontwerpen van producten of services die rekening houden met de mens.” In dat laatste is ze dan ook gespecialiseerd tijdens haar master Strategic Product Design.  

Sinds september is Britta begonnen aan haar volgende uitdaging: bij Suit-case. Dat ze niet bang is voor iets nieuws heeft ze wel bewezen. Wist je dat ze bijna nooit een recept twee keer kookt, maar iedere keer een nieuw gerecht opzoekt om te maken? Dat is nog eens een ontdekkingsreis! 

Waar ben je als eerst mee aan de slag gegaan bij Suit-case? 

Vanaf de eerste dag zat Britta direct in een project met een enorme hoeveelheid aannemers en gemeentes. Hoe kunnen die partijen op een andere manier samenwerken om optimaal resultaat uit het werk te halen voor de maatschappij en de burger beter te betrekken? “Vanuit mijn opleiding ben ik nog niet eerder in aanraking gekomen met de infrasector. Gelukkig leer ik best snel en iedere dag raak ik beter bekend met het onderwerp.” En er kan zoveel anders. De processen zijn met de jaren er in gesleten. Omdat Britta er met een frisse blik naar kan kijken, ziet ze allerlei dingen die de ervaren bouwers niet meer opvalt.  

Wat wil jij brengen binnen de infrasector? 

De partijen in de infrasector hebben vastgesteld dat er meer en beter samengewerkt moet worden. “De meeste partijen zweren bij een betere samenwerking, en ik denk dat ze er ook echt van overtuigd zijn. Het lukt echter nog nauwelijks, dus daar zie ik mijn kans. Een gave uitdaging om voor te ontwerpen om een goede samenwerking te creëren. Wat vraagt dat van de aanbestedingen? Wat vraagt dat van het gedrag van aannemer en ambtenaar? Hoe kan ik dat beter faciliteren? Daar ga ik mee aan de slag!” 

Dit is natuurlijk een enorm complexe opgave, met een enorme groep aan stakeholders. Maar juist het overzicht houden en gezamenlijk naar een doel werken zijn een tweede natuur voor Britta. Dat moet dus helemaal goedkomen! 

Wat hoop je ooit nog te kunnen doen? 

“Ik wil heel graag mijn skills als strategisch ontwerper nog een keer inzetten om de processen en organisatie in de zorg te verbeteren door meer vanuit de mens te ontwerpen. Dat zou een perfecte combinatie zijn van mijn skills en mijn passie”. 

—  

Geschreven door Marc.  Komende weken stellen wij steeds een aantal van onze teamleden aan jullie voor! Want wie zijn dat nou die Suit-casers? Elke week vertelt iemand over één van zijn of haar collega’s. Houd onze website en sociale media in de gaten!  

Comments are closed.