Marc Bolier

Even voorstellen: Marc!  

Even voorstellen: Marc Bolier

Dat een bestuursjaar bij studenten zeilvereniging Broach zou leiden tot een eigen onderneming had Marc niet gedacht. Toch heeft hij samen met Tomas en Daan in januari 2017 Suit-case opgericht. Verrassend is het dus niet dat Marc van avontuur houdt. In zijn vakanties en weekenden klust hij graag samen met zijn vriendin aan hun Volkswagen T4 om er een heuse camper van te maken. De camper heeft zelfs een eigen Instagram-account: CamperNelson

Wat is je passie? 

“Naast kamperen en zeilen, heeft de circulaire economie mij altijd al gefascineerd. De complexe maatschappij en de uitdagingen die deze met zich meebrengt, vragen naar nieuwe oplossingen. Zo ben ik twee jaar geleden afgestudeerd aan de TU Delft op het gebied van transities naar een circulaire economie binnen de vastgoed en ben ik vanuit Suit-case ook hiermee bezig.” 

Tijdens zijn studie Bouwkunde in Delft kwam Marc erachter dat hij niet zo van de details is, maar van grootschalig nadenken. “Welk kleur een muur moet hebben of welke steensoort je moet gebruiken voor een gebouw, vind ik minder interessant. Het liefst los ik een complexe puzzel op waarbij verschillende stakeholders betrokken zijn en je impact kunt hebben op de maatschappij. Het is dan een soort samenspel waarbij je uiteindelijk tot één oplossing of geheel komt. Daar word ik enthousiast van!” 

Wat doe je bij Suit-case? 

“We zien om ons heen dat circulariteit en duurzaamheid steeds belangrijker worden en dat er hierin nog veel te innoveren valt. Door organisaties te helpen in transities binnen de complexe maatschappij, stomen we de ze klaar voor veranderingen”, vertelt Marc.  

Binnen Suit-case ziet Marc vooral kansen om mee aan de slag te gaan. Hij is erg goed in het bedenken van nieuwe ideeën en businessmodellen. “Naast het helpen van (semi)overheden en organisaties met conceptontwikkeling en projectmanagement, ben ik vooral bezig met het opzetten van nieuwe ventures. Dit doe ik vanuit FYNLY, een joint venture van Suit-case en Participator. Onze droom is om deze FYNLY-ventures de wereld in te helpen en met kleine oplossingen impact te maken op het grotere plaatje.” 

HonQ is hier een goed voorbeeld van. Wij zagen dat er veel leegstand is binnen de vastgoedsector en dat de huisvestigingsvraag steeds veranderd. Met HonQ gaan we deze leegstand tegen door diverse gebouwmodules te verhuren die passen bij de huisvestingsvraag. Daarnaast zijn alle componenten gemakkelijk uitwisselbare, uit te breiden én gemaakt van duurzame materialen. Hiermee biedt HonQ een 100% circulaire totaaloplossing.” 

—  

Geschreven door Britta. Komende weken stellen wij steeds een aantal van onze teamleden aan jullie voor! Want wie zijn dat nou die Suit-casers? Elke week vertelt iemand over één van zijn of haar collega’s. Houd onze website en sociale media in de gaten!  

Comments are closed.