Even voorstellen Tomas te Velde

Even voorstellen: Tomas!

Vandaag mogen we Tomas te Velde aan jullie voorstellen!

Tomas is een van de mede-oprichters van Suit-case. Na een bestuursjaar bij studenten zeilvereniging Broach kwamen Marc, Tomas, Daan en Bern erachter dat ze een heel goed team waren. Ze besloten samen verder te gaan en in januari 2017 was Suit-case geboren. Het is dus niet gek dat Tomas in zijn vrije tijd nog steeds vaak op een zeilboot te vinden is. Van wedstrijden in het weekend tot lange zeilvakanties met zijn vriendin.  

Wat is je achtergrond?  

“In 2018 ben ik afgestudeerd als Strategic Product Designer aan de TU Delft. Mijn afstudeerscriptie bij de Bouwagenda ging over hoe je een transitie teweeg kan brengen in de bouw en infra. Ik heb bijvoorbeeld onderzoek gedaan bij Project Doen, maar heb destijds ook veel andere organisaties bezocht. Superleuk dat we deze kennis nog steeds kunnen toepassen in veel van ons werk, bijvoorbeeld bij Project Match. Hier werken we samen met allerlei brancheorganisaties aan betere samenwerkingen in aanbestedingstrajecten.” 

Aanbestedingen in de bouw en infra, is dat niet een heel ander vakgebied dan Strategisch Product Ontwerp?  

“Dat lijkt misschien zo, maar als strategisch ontwerper word je opgeleid om goed na te denken over de ‘waarom’ van producten, diensten of innovatie. Dit kan je dus ook breder toepassen dan alleen op producten. We gebruiken in ons werk veel design-thinking tools en methodes en zijn op strategisch niveau bezig met de ontwikkeling van organisaties en bedrijven. Doordat ik juist uit een andere sector kom, heb je meer vertrouwen in dat het ook anders kan.”  

Waarom Suit-case? 

“Ik denk dat heel veel dingen slimmer en efficiënter kunnen. In de grote transities die nodig zijn, kan innovatie een sleutelrol spelen”, zegt Tomas. Binnen Suit-case is Tomas heel goed in het overzien van de grote lijnen. Hij denkt altijd nog drie stappen verder dan de rest en is dus ook in projecten heel goed in het schetsen van toekomstvisies. Toch weet hij ook die verre toekomt visies concreet te vertalen naar kleine, praktische innovatie stapjes. “Bij PWN werk ik bijvoorbeeld aan het implementeren van een leerlijn voor nieuwe werknemers waarbij gebruik gemaakt wordt van een hololens. Dit om te zorgen dat met de uitstroom van oudere medewerkers, kennis niet verloren gaat.” 

Daarnaast is Tomas verantwoordelijk voor de HR binnen Suit-case en voert hij dus regelmatig persoonlijke ontwikkelingsgesprekken met iedereen. “Als teammanager bij het TU Delft Solar Boat Team heb ik gezien hoe je een team verder kan brengen als je aan een gezamenlijke uitdaging werkt. Ik vind het heel leuk om deze kennis nu te gebruiken, zodat binnen Suit-case iedereen het beste uit zichzelf kan halen.” 

Tomas mist nog maar één ding op kantoor. En dat is een kantoorhond! Maar of de rest het daar ook mee eens is…? 

— 

Geschreven door Eva. Komende weken stellen wij steeds een aantal van onze teamleden aan jullie voor! Want wie zijn dat nou die Suit-casers? Elke week vertelt iemand over één van zijn of haar collega’s. Houd onze website en sociale media in de gaten! 

One Response