Shaun Akse

Even voorstellen: Shaun!

Vandaag stellen we Shaun Akse aan jullie voor!

Shaun werkt nu ruim een half jaar bij Suit-case. Na zijn PhD besloot hij het over een andere boeg te gooien en sloot hij zich aan bij Suit-case als projectleider van het CityBarge team. Naast zijn werk zet Shaun zich als voorzitter in voor Sail for the Future. Shaun’s leven is een grote ontdekkingsreis, met als stip op de horizon: de ruimte.  

Kun je iets vertellen over je achtergrond? 

Tegenwoordig woont hij in Utrecht, maar als kind heeft Shaun lang in het buitenland gewoond. Hij is geboren in Delft en woonde de eerste 6 jaar van zijn leven in het Westland. Vervolgens heeft hij vier jaar in Bangkok gewoond, vier jaar in Bleiswijk en daarna nog vier jaar in Beijing. De reizen die hij als kind maakte hebben Shaun gemaakt tot de open persoon die hij nu is. Hij zat op school met kinderen van meer dan 50 nationaliteiten en leerde hierdoor om niet snel over mensen te oordelen. “Je leert om snel contact te leggen en iedereen een kans te geven. Doordat iedereen uit een ander land komt en niemand kent, is iedereen super open.”

Wat wilde je worden toen je klein was?

Van kleins af aan droomt Shaun ervan om astronaut worden. In keuzes die hij maakte heeft deze droom vaak een rol gespeeld. Zo is hij ooit aardwetenschappen gaan studeren omdat dit als astronaut goed van pas zou kunnen komen en heeft hij ook zijn hobby’s (duiken, boulderen en fietsen) hier deels op uitgekozen. Zelfs de keuze om een PhD te gaan doen kwam deels voort uit zijn verlangen om ooit de ruimte in te gaan.

Tijdens zijn studie aardwetenschappen raakte Shaun steeds meer geïnteresseerd in klimaatverandering. Na zijn master Earth, Life and Climate hield hij zich in zijn PhD bezig met de ontwikkeling van tools die helpen om klimaatverandering in het verleden beter te begrijpen. Door zijn kennis over klimaatverandering en de menselijke invloed hierop, is Shaun zijn droom om astronaut te worden gaan heroverwegen. “In de ruimte zijn lijkt me gewoon heel fascinerend…MAAR weet je hoeveel CO een raket uitstoot?”

Waarom Suit-case?

Hoewel hij met veel passie praat over zijn onderzoek naar de eigenschappen van fossiele algen, heeft hij de wetenschap voor nu even achter zich gelaten. Als teamplayer voelt hij zich meer op zijn gemak binnen een team als Suit-case. Shaun wil de wereld graag een betere plek maken en heeft het gevoel dat hij daar met projecten als CityBarge aan bij kan dragen.

Wat is je volgende bestemming?

Momenteel laten de omstandigheden het even niet toe, maar het liefst zou Shaun op reis gaan. Hij ontdekt graag nieuwe plekken en culturen. Zijn duurzame overtuiging maakt dat echter niet gemakkelijk. Gelukkig komt hij op zijn racefiets ook een heel eind…

Geschreven door Helen. Komende weken stellen wij steeds een aantal van onze teamleden aan jullie voor! Want wie zijn dat nou die Suit-casers? Elke week vertelt iemand over één van zijn of haar collega’s. Houd onze website en sociale media in de gaten!

Comments are closed.