Helen Nieuweboer

Even voorstellen: Helen!

Vandaag mogen we Helen Nieuweboer aan jullie voorstellen!

Helen is een van de nieuwe gezichten bij Suit-Case. In augustus is ze vanuit Suit-Case, samen met Frank, begonnen als secretaris bij Next Generation Infrastructures (NGinfra). Hier verbindt ze verschillende infrapartners aan elkaar, zodat ze gezamenlijk kunnen werken aan de infrastructuur van de toekomst.

Van uitvinder in spe naar strategisch ontwerper

Terwijl Helen opgroeide in Noord-Holland was ‘Strategisch ontwerper’ wellicht niet het eerste waar ze aan dacht als toekomstige baan. Helen heeft in haar jonge jaren verschillende carrières overwogen zoals juf of directeur van een basisschool maar ook uitvinder of ontwerper bij de HEMA. Uiteindelijk besloot ze toch meer het inventieve en creatieve pad te bewandelen en ze schreef zich in voor de Bachelor ‘Industrieel Ontwerpen’ bij de TU Delft. De keuze voor deze studie was uiteindelijk heel logisch vertelt Helen: “de combinatie van creativiteit en techniek trok mij heel erg aan”. Door tijdens haar studie mee te doen aan de HEMA ontwerpwedstrijd, kreeg ze zelfs de kans om haar vroegere ambitie van uitvinder te koppelen aan haar wens om ontwerper te worden bij HEMA.

Maar toch ontbrak er nog wat: “Ik vond het heel leuk om producten te ontwerpen maar ik begon me bij deze producten steeds meer af te vragen of de wereld daarvan beter zou worden.”

De ‘waarom?’ vraag 

Tijdens de master Integrated Product Design werd de ‘waarom’ vraag bij Helen alleen maar groter. Daarom is ze tegelijkertijd de master Strategic Product design gaan volgen waarbij het grotere plaatje veel verder in kaart wordt gebracht. Dit vertaalde zich in een afstudeerproject bij Signify, voorheen de verlichtingstak van Phillips. Hier ontwikkelde ze een ontwerp voor circulaire supermarkt verlichting. ‘Een product op een duurzame en circulaire manier ontwerpen is veel complexer, maar daardoor eigenlijk ook interessanter’.

Waarom Suit-case? 

Helen heeft het naar haar zin bij Suit-Case. “De mensen bij Suit-Case zijn leuk en ik kom genoeg complexe vraagstukken tegen”.   Ze is dan ook blij dat een vriendin Suit-Case aan haar had aangeraden. Die zei: ‘Dit is echt iets voor jou: Delfts, ze doen duurzame dingen en ook nog iets met transities’”.

Veel beter kunnen we Suit-Case eigenlijk niet samenvatten.

Geschreven door Shaun. Komende weken stellen wij steeds een aantal van onze teamleden aan jullie voor! Want wie zijn dat nou die Suit-casers? Elke week vertelt iemand over één van zijn of haar collega’s. Houd onze website en sociale media in de gaten!

Comments are closed.