Eva van Genuchten

Even voorstellen: Eva!

Vandaag mogen we Eva van Genuchten aan jullie voorstellen!

Eva is inmiddels al een oude bekende bij Suit-case. Als eerste full-time medewerker heeft Eva het allemaal vanaf een heel vroeg stadium mee mogen maken. Op dit moment helpt Eva bij verschillende projecten voor Rijkswaterstaat, Fynly en is ze verantwoordelijk de marketing van Suit-case (vandaar ook deze leuke interview series). Naast werkzaam bij Suit-case was ze een jaar lang betrokken als bestuurder van de Jonge Klimaatbeweging.

Aan de slag bij een start-up?

Na haar studie Strategic Product Design aan de TU Delft heeft Eva nog een tijd gewerkt als onderzoeker bij de TU Delft. Maar het ondernemerschap lonkte wel. Waarom ben je dan bij Suit-case aan de slag gegaan? “Het ondernemerschap van Suit-case sprak mij erg aan: werken aan maatschappelijke uitdagingen en daar redelijk vrij in gelaten worden hoe we dat kunnen invullen. Er is dan ruimte om jezelf te ontwikkelen”. Daarnaast was het natuurlijk ook erg gezellig om met een klein team samen te werken. Naast opdrachten heeft Eva ook een tijd gewerkt aan de start-up ben.r, een manier om logistiek in de binnensteden slimmer aan te pakken en onnodige kilometers tegen te gaan. “Het leuke daaraan vond ik dat je echt aan iets aan het bouwen bent.”

Wat wil je later worden

Als er veel vrijheid is in je werk, is de vraag wat je later wil worden misschien wel moeilijk te beantwoorden, maar voor Eva zeker niet. “Het lijkt mij nog steeds een droom om eens minister te worden”. Dat is wel totaal iets anders dan waar je nu mee bezig bent, waarom lijkt je dat toch interessant? “De verbinding tussen politiek en concrete verandering vind ik heel interessant. Ik zou daar graag vanuit mijn ervaring met het ontwikkelen van verandering en innovatie binnen organisaties een link willen leggen. Vanuit mijn rol bij de Jonge Klimaatbeweging heb ik mogen proeven aan het politieke speelveld en daar krijg ik veel energie van.” Waarom ook niet he?

Grote ambities maar heb je nog wel vrije tijd?

Ja zeker! Ik heb sinds kort zelfs een kat, Toto! En daarnaast merk ik dat door het vele thuiswerken je ook meer tijd overhoudt om gewoon lekker te niksen, een beetje te klussen in huis of om een Netflix serie te kijken. “Undercover is echt een aanrader.” “Het lijkt alsof ik met veel tegelijk bezig ben, maar als je overal plezier uit haalt dan voelt het niet zo.”

—–

Geschreven door Tomas. Komende weken stellen wij steeds een aantal van onze teamleden aan jullie voor! Want wie zijn dat nou die Suit-casers? Elke week vertelt iemand over één van zijn of haar collega’s. Houd onze website en sociale media in de gaten!Grote ambities maar heb je nog wel vrijetijd?Ja zeker! Ik heb zelfs sinds kort een kat <insert naam>! En daarnaast merk ik dat door het vele thuiswerken je ook meer tijd overhoudt om gewoon lekker te kunnen niksen, een beetje te klussen in huis of om een Netflix serie te kijken. “Undercover is echt een aanrader”. Ik denk dat het veel lijkt waar ik mee bezig ben, maar als je overal plezier uit haalt dan voelt het niet zo.Geschreven door Tomas.Komende weken stellen wij steeds een aantal van onzeteamledenaan jullie voor! Want wie zijn dat nou die Suit-casers? Elke week vertelt iemand over één van zijn of haar collega’s. Houd onze website en sociale media in de gaten!

Comments are closed.