Daan de Wit

Even voorstellen: Daan!

Vandaag stellen wij Daan de Wit aan jullie voor

Daan is samen met Marc en Tomas een van de oprichters van Suit-Case. Het idee om een eigen bedrijf te starten is niet van vandaag op morgen ontstaan. Al in het bestuursjaar van zeilvereniging Broach hield Daan zich graag bezig met strategische vraagstukken en merkte hij dat ze door de goede samenwerking binnen het bestuur veel voor elkaar kregen.

Daan houdt ervan om projecten op te zetten die impact hebben en te werken aan projecten die echt bij hem passen. Hierbij is geen enkel idee te gek of te ambitieus. “In ons bestuursjaar kregen wij het bijvoorbeeld voor elkaar om in samenwerking met de Volvo Ocean Race op een van de deelnemende boten te zeilen.” Het opzetten van nieuwe projecten en ideeën kan binnen Suit-case nog steeds. “Organisaties helpen met ideeën die echt voor zichtbare verbetering zorgen, word ik enthousiast en blij van.”

Indirect invloed uitoefenen

Naast Suit-case is Daan in zijn vrije tijd te vinden op het hockeyveld. Niet als speler maar als fanatieke bondsscheidsrechter bij de KNHB zorgt hij dat wedstrijden soepel verlopen. Wie denkt dat hij hierdoor weinig met het spel te maken heeft, heeft het mis: “Door als scheidsrechter duidelijk de kaders van het spel aan te geven heb je een belangrijke faciliterende rol en draag je bij aan het goed verlopen van het spel.” Hier zijn veel gelijkenissen te zien met zijn rol bij Suit-case. Door de juiste kaders te ontwikkelen kun je ervoor zorgen dat andere mensen veel zichtbare impact hebben.

De doelen van Suit-case

Daan wil met Suit-case serieuze impact maken. “Hier zijn we al hard mee bezig, maar de ambitie is nog groter”. Uiteindelijk ziet Daan Suit-case dan ook uitgroeien tot een club, groter dan nu, met nog meer meningen en inzichten om op deze manier nog meer organisaties te helpen futureproof te worden. Ook in zijn eigen werk is Daan zeer gedreven om impact te maken. “Om de maatschappelijke problemen van nu aan te pakken moet er fundamenteel anders worden nagedacht over problemen: inhoud, techniek en algemeen belang moeten meer vóór eigen belang gaan.”

—–

Geschreven door Frank. Komende weken stellen wij steeds een aantal van onze teamleden aan jullie voor! Want wie zijn dat nou die Suit-casers? Elke week vertelt iemand over één van zijn of haar collega’s. Houd onze website en sociale media in de gaten!

Comments are closed.