Even voorstellen: Elisa

Even voorstellen: Elisa!

Vandaag stellen wij Elisa Bootz aan jullie voor!

Maatschappelijke transitievraagstukken, design en tuinontwerp. De innovatiereis van Elisa Bootz begon in Amsterdam met maatschappelijke vraagstukken zette zich daarna voort bij de studie Communication en Multimedia Design aan de Hogeschool Rotterdam. Naast haar nieuwe baan bij Suit-case gaat Elisa beginnen met een studie Tuindesign en Architectuur. “Zo kan ik ook natuur aan mijn kennis toevoegen.” Voordat zij bij Suit-Case belandde maakte ze tussenstops in Midden-Amerika en Zuid-Spanje. Elisa houdt dan ook van het Spaanse zonnetje en je kan haar ’s nachts wakker maken voor een verse paella. Ze is zelfs een keer helemaal naar Spanje gefietst!

Zoveel interesses maar hoe ben je bij Suit-Case terecht gekomen?  

“Ik ben erg geïnteresseerd in maatschappelijke transities. Dit wil ik graag op een pragmatische manier oplossen. Het verbeteren van de wereld door innovaties trekt mij”. Als UX-designer is Elisa goed in het visualiseren van een project en de gebruiker te betrekken bij het vraagstuk. Dit jaar staat voor Elisa in teken van verdieping. Bij Suit-Case wil zij haar verdiepen in het uitwerken van maatschappelijk vraagstukken in de praktijk. Daarnaast wil zij zich verdiepen in vergroening van dichtbebouwde steden zoals Rotterdam. Bijvoorbeeld door verticale tuinen en groene daken. Groene innovaties voor transities naar een groenere stad. “De kennis van mijn studie Communication en Multimedia Design in combinatie met mijn nieuwe studie komt perfect samen bij Suit-Case”.  

Heb je nog een grote droom?  

Ja! “Emigreren naar een Spaanstalig land waar ik een landgoed bezit en zelfvoorzienend woon. En dan al mijn vrienden en familie kan uitnodigen om van het leven te genieten”.  

—  

Geschreven door Eefje.
 

One Response