Andrea Snoek

Even voorstellen: Andrea!

Vandaag stellen wij Andrea Snoek aan jullie voor!

Andrea Snoek is afgestudeerd Bioloog en de nieuwste aanwinst bij Suit-Case! Ze gaat aan de slag als algemeen project ondersteuner en zet haar enthousiasme en passie in voor transitie en duurzaamheid. “Misschien een onverwachte achtergrond, maar als je erover nadenkt eigenlijk heel logisch”. Tijdens haar opleiding ontdekte ze hoe graag ze ontwerpend aan de slag wilde met de natuur als basis. “3,8 miljard jaar Research & Development van de natuur overtref je als mens niet zomaar. Daarom vind ik het belangrijk voor oplossingen in de natuur te kijken”.

Hoe ben je vanuit de opleiding Biologie bij Suit-Case terecht gekomen?

“Ik ontdekte Biomimicry; de kunst en wetenschap die strategieën uit de natuur bestudeert en als inspiratie gebruikt om problemen op te lossen in onze menselijke maatschappij”, legt ze uit. Vanuit dat gedachtegoed deed ze daarna mee aan verschillende hackatons, eerst als deelnemer, later als Biologie en Biomimicry expert. “Samen met Biomimicry NL ben ik bij grote partijen langs geweest om ze de vernuftigheid van de natuur in te laten zien. Zelfs Shell wilde van ons leren!” Na de bachelor Biologie heeft Andrea de master Bio Inspired Innovation gedaan, dat perfect aansloot bij haar interesses. Haar coördinator legde het linkje tussen Andrea en Eva, die bezig is met het opzetten van een Bio Inspired Innovation workshop. “Biomimicry gebruikt veel elementen van Design Thinking, dus de link was zo gelegd!”

En wat doe je verder naast Suit-Case?

Overdag innovatietrekker, ’s avonds Batwoman! Andrea zet zich namelijk deze zomer ook in als vleermuisonderzoeker. Wanneer de zon onder is gaat zij gewapend met batdetector en een fluorescerend hesje op pad. “Vleermuizen vormen zo’n waardevol element in ons ecosysteem. Het is maar goed dat ze een van de meest beschermde diersoorten in Nederland zijn. Wist je dat een enkele vleermuis wel 1000 insecten in een nacht kan verorberen? Als je vannacht geen last hebt van een mug op je kamer, dan weet je nu wie je daarvoor mag bedanken 😉”.

Wat een hoop verschillende baantjes zeg, hoe komt dat?

“Toen ik afstudeerde tijdens de corona-crisis was het een vreemd moment om op zoek te gaan naar een eerste vaste baan. Daarnaast vond ik het lastig vacatures te vinden die aansloten bij mijn verschillende passies en interesses”, vertelt ze. Daarom besloot ze haar ideale zelf samen te stellen door verschillende parttimefuncties te combineren. Zo leert ze veel over verschillende werkgebieden en doet ze diverse werkervaring op”.

Heb je verder nog een grote droom?

“Naast ons ex-straathondje Cooper samen met mijn vriend nog veel meer hondjes adopteren, en dan verhuizen van onze studio in Rotterdam naar dat droomlandgoed van Elisa in Spanje; kunnen we samen de tuin doen!”

Benieuwd wie er nog meer werken bij Suit-case? Bekijk de pagina ‘Over ons’ en ontmoet het team.

Comments are closed.