Eefje van Dam

Even voorstellen: Eefje!

Vandaag stellen wij Eefje van Dam aan jullie voor!

Eefje van Dam is een super enthousiaste studente bedrijfskunde aan de Erasmus School of Management. Op dit moment schrijft ze haar bachelor scriptie en is ze drie dagen stagiaire bij Suit-case. Na de zomer start ze haar Master Innovation Management (ook in Rotterdam). Hier kan ze haar passie voor innovatie, strategie en management naar verwachting helemaal in kwijt. Bij Suit-case hoopt ze te vooral te leren over hoe je ‘het bedrijfsleven’ vanuit een creatief perspectief kan benaderen, want ze is geïnspireerd door de Design Thinking methodiek. Naast Eefje haar volle ‘studie/stage’ agenda is ze ook nog wekelijks op het voetbalveld te vinden, waar ze met veel energie en plezier een balletje trapt. Gelukkig maakt ze ook nog tijd en ruimte voor ontspanning en dat doet Eefje het liefst door lekker te koken of een boek te lezen.  

Waar is die interesse voor Design Thinking ontstaan? 

“Management en organisatie was altijd mijn beste vak op de middelbare school. Hierdoor besloot ik om bedrijfskunde te gaan studeren aan de Erasmus Universiteit. Toch hield ik altijd de interesse voor het creatieve vak.’’ Toen Eefje eenmaal een keuze mocht maken voor een minor besloot ze voor 4 maanden naar Helsinki (Finland) te verhuizen. Binnen de minor PACK-AGE  werkte ze samen met een studententeam aan een ontwerp van een verpakking voor Lantmännen. Door ‘Creative problem-solving’ en het samen komen van design, business, en engineering ontwikkelde Eefje een fascinatie voor de ‘creatieve’ benadering van complexe (management) opgaves.  

Zou je nog eens voor een langere tijd naar het buitenland willen? 

“Jazeker, mijn droom is om later te wonen en werken in het buitenland. Waar weet ik nu nog niet, dat zie ik tegen die tijd wel.’’  Vroeger wist Eefje wel wat haar droom locatie was, namelijk Amerika. In California staan namelijk de de HQ’s van de animatie studio’s Pixar en Walt Disney. “De filosofie van deze bedrijven is er tot in de grond ingestampt, dat vind ik supercool.’’ 


Geschreven door Elisa.

Comments are closed.