Annelou Hoogerwerf

Even voorstellen: Annelou!

Vandaag stellen we Annelou Hoogerwerf aan jullie voor!

Annelou is eind augustus begonnen als bij Suit-case als Innovation Lead. Ook al is ze pas net begonnen, in haar eerste week heeft ze Suit-case al heel goed leren kennen. Na een kennismaking en onboarding op maandag, mocht ze een workshop faciliteren op het gebied van participatie en ging ze dag erna meteen door naar de 3Dmakerszone in Haarlem. Daarnaast nog een kick-off van een nieuw project en de week gezellig afsluiten met een Vaar-Mi-Bo. Een wat..? Op vrijdagmiddag heerlijk gezeild en iedereen van Suit-case leren kennen op een zeilboot!

Wat is je achtergrond?  

“Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in mijn (leef)omgeving, de natuur en technische vakken. Daarom heb ik ervoor gekozen om in Wageningen Bodem, Water, Atmosfeer te gaan studeren, met uiteindelijk de specialisatie Watermanagement. Daarna ben ik bij Antea Group gaan werken als adviseur Water. Hier heb ik in veel verschillende projecten gewerkt. Door mijn werkervaring weet ik nu dat ik de meeste energie krijg van het organiseren van projecten en het samenwerken met mensen. En niet onbelangrijk: in een project wat een positieve impact maakt op onze omgeving. Dit kwam in mijn vorige werk mooi samen in mijn werk als omgevingsmanager, maar bij de projecten van Suit-case nog veel meer.”

Waarom Suit-case? 

“Suit-case trekt mij niet alleen aan omdat het een jong, klein en enthousiast bedrijf is, maar ook omdat ze voor echte verandering gaan. Onderbouwd met de Design-Thinking theorie en een ‘we zijn niet te stoppen’-mentaliteit krijgt het bedrijft veel innovaties echt voor elkaar. Dit vind ik mooi en daar wil ik graag aan bijdragen, want het is zo hard nodig om de wereld duurzamer te maken. Daarnaast geeft het bedrijf veel vrijheid om het werk op je eigen manier te doen en zijn er voldoende uitdagingen voor mij om veel te leren!”

Veel ambities dus bij Suit-case! Wat vind je naast je werk nog leuk om te doen?

“Ik hou van afwisseling, nieuwe dingen proberen en mensen ontmoeten. Graag zet ik me naast mijn werk ook maatschappelijk in. Dit heb ik eerder gedaan bij de Jonge Klimaatbeweging als HR-manager, waar ik Eva van ken. Nu ben ik aan het kijken naar de mogelijkheden om zelf een Tiny house te bouwen. Daarnaast speel ik piano, doe ik bordspellen met vrienden, wielrennen en hou ik van concerten en festivals (al is dat wel een tijd geleden).”

— 

Welkom bij het team Annelou! Benieuwd wie er nog meer werken bij Suit-case? Bekijk de pagina ‘Over ons’ en ontmoet het team.

Comments are closed.