Next Generation Infrastructures

Samenwerken aan de infrastructuur van de toekomst

Wil je weten waarom NGinfra bestaat en wat ze doen? Dit filmpje legt het in 1 minuut aan je uit!

Met een aantal nieuwe mensen hebben we ook toffe nieuwe projecten en organisaties waar we aan de slag zijn! Zo ook NGinfra. NGInfra werkt aan de infrastructuur van de toekomst met 6 grote partners uit de infra-sector. De huidige infrastructuur van Nederland behoort tot de top van de wereld. Hoe zorgen we ervoor dat we ons ook in de toekomst van A naar B kunnen verplaatsen?

Frank en Helen aan de slag bij NGinfra

Sinds vorige maand zijn Frank en Helen vanuit Suit-case aan de slag bij NGinfra als secretarissen. Als verbindende factor tussen de infrapartners ondersteunen ze de 4 themacenters. De themacenters zijn het kloppend hart van NGinfra. Het doel is om op een gestructureerde manier kennis over infrastructuur te delen en samen te werken aan de infrastructuur van de toekomst.

Frank zegt hierover: “Het is onwijs interessant om samen met de 6 grootste infrabeheerders aan tafel te zitten en na te denken over de uitdagingen van de toekomst zoals klimaatadaptatie. Elke infrabeheerder benadert zo’n vraagstuk vanuit zijn eigen invalshoek. Als je vervolgens deze verschillende perspectieven weet te bundelen tot een geheel om zo tot een gezamenlijke aanpak te komen, geeft dat veel energie.”

Vier themacenters

De vier themacenters bestaan uit:

  • Waarde van infrastructuur: Wat is de bredere maatschappelijke waarde van infrastructuur? Zo kunnen we politieke en strategische afwegingen scherp krijgen.
  • Data en Security: data zijn erg belangrijk in de ontwikkeling en onderhoud van infrastructuur. Hoe wordt deze data veilig gedeeld tussen relevante stakeholders?
  • Beschikbaarheid: verschillende soorten infrastructuren zijn nauw met elkaar verweven. Een zwaarder elektriciteitsnet is bijvoorbeeld nodig om de groei in elektrische voertuigen aan te kunnen. Hoe zorgen we ervoor dat deze verschillende infrastructuren beschikbaar blijven?
  • Toekomst verkennen: Infrastructuur vraagt grote investeringen, maar heeft ook een lange levensduur. Deze levensduur is vaak langer dan de snelheid waarmee nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden. In dit kenniscentrum wordt kennis ontwikkeld en worden trends inzichtelijk gemaakt om te zorgen dat we de infrastructuur toekomst-proof kunnen maken.

Meer informatie vind je op de website van NGInfra.

Comments are closed.