Slim samenwerken in aanbestedingen met Project Match

Slim samenwerken in aanbestedingen met Project Match

Hoe vind je het beste team voor een opdracht en kan je grote aanbestedingen aantrekkelijk maken voor kleinere bedrijven? Met deze vragen is het initiatief Project Match gestart in 2019. Wat begon als een idee onder de naam ‘Tinder in de Tender’ groeide uit tot een nieuwe manier voor effectieve combinatievorming.

Project Match werd getest op het onderhoudscontract WOCU

Met de aanbesteding ‘Waardegedreven onderhoudscontract van de uiterwaarden’ (WOCU) werd project Match in de praktijk gebracht. De coronapandemie zorgde voor een extra uitdagingen. Bij het matchen van bedrijven voor een project is fysiek contact namelijk een belangrijke voorwaarde, maar hoe doe je dit als dit niet mogelijk is?

Onderzoek naar de effecten

De Universiteit Twente deed gedurende het traject onderzoek naar het effect van Project Match. Het effect op de specifieke aanbesteding was niet ontzettend groot, maar deelnemers hebben veel waardevolle contacten opgedaan voor samenwerkingen in de toekomst. egelijkertijd is een van de winnende combinatie wel uit het matchingsevent ontstaan: een combinatie die zich vooraf al had gevormd, is uitgebreid met nieuwe partners. Lees meer over de inzichten van Project Match in de blog op Vitale Infrasector, geschreven door Rijkswaterstaat.

Slim samenwerken in aanbestedingen

Tomas en Eva begeleidden het traject in opdracht van Rijkswaterstaat, dat in samenwerking met verschillende brancheorganisaties en partners werd uitgevoerd.

Werk je zelf bij een overheid, en heb jij een complexe uitdaging in de fysieke leefomgeving waar je wel eens een andere manier van samenwerken zou willen toepassen? Suit-case neemt in deze samenwerking graag een rol in tussen verschillende partijen. Bij Suit-case zetten wij het probleem centraal en werken door middel van open innovatie toe naar de meest waardevolle oplossing. Zo helpen we het team om samen door de wateren van het innovatieproces te navigeren.

Neem contact op met Tomas te Velde als je vragen hebt over Project Match of samenwerken in innovatie.

Initiatiefnemers Project Match

Comments are closed.