Sjoerd Kruimer

Even voorstellen: Sjoerd Kruimer

Vandaag stellen we Sjoerd Kruimer aan jullie voor!

Toen Sjoerd begon met werken bij Suit-case dook hij direct in het diepe. Terwijl hij pas officieel begin januari zou starten, kon hij het niet laten om direct na het sollicitatietraject begin december al mee te doen met een design sprint bij PWN. Precies zoals hij het zelf fijn vindt: gelijk de uitdaging aangaan. Daarnaast heeft hij ook al snel het team van Suit-case beter leren kennen door aanwezig te zijn bij het Suit-case kerstevent. Zijn hoofd stond ook al op de ‘Chateau du Suit-case’ wijnfles! (Hebben jullie hem gespot?) Op het moment van schrijven draait hij zelfs al mee op drie projecten van Suit-case! Een snelle en leuke introductie in de wereld van Suit-case dus!

Wat is je achtergrond?

“Ik ben eind augustus afgestudeerd als Industrieel Ontwerper bij de master Integrated Product Design aan de TU Delft, waar ik ook de bachelor Industrieel Ontwerpen heb afgerond. Van kinds af aan vind ik techniek en dingen bedenken en creëren heel erg leuk. Vroeger vertaalde dat zich in veel spelen met lego – wat ik af en toe nog steeds doe overigens – en tijdens mijn studie vertaalde dat zich in het bedenken en ontwikkelen van innovatieve producten en services. Ik denk graag in oplossingen en industrieel ontwerpen heeft me enorm geholpen dit te verbeteren. Ik voel me helemaal thuis in creatieve processen en krijg energie van ‘out-of-the-box’ denken.

Ook ben ik tijdens mijn studie geïnteresseerd geraakt in start-ups en business development en heb mezelf hierin ontwikkeld. Dus meedenken over en opzetten van nieuwe initiatieven schuw ik niet. Mijn interesses en achtergrond sluiten wat dat betreft erg goed aan bij de werkzaamheden van Suit-case.”

Waarom Suit-case?

“Wat me vooral aanspreekt bij Suit-case, naast de focus op innovatie en verbetering natuurlijk, is dat het een klein maar hecht team is waar je gelijk verantwoordelijkheid krijgt. Het feit dat ik nu al op 3 projecten meedraai, mijn steentje kan bijdragen en invloed kan hebben is erg fijn en geeft veel energie. En omdat het bedrijf nog relatief jong is, maakt ook dat nog lang niet alles tot in de puntjes is vastgelegd en het bedrijf zich nog aan het ontwikkelen is. Ik vind het erg interessant om die ontwikkeling mee te krijgen en hier ook aan bij te dragen. Dit is voor mij de perfecte plek om me zowel op het gebied van innovatie als business development verder te ontwikkelen en ervaring op te doen.”

En wat doe je naast je werk?

“Naast mijn werk vind ik het erg leuk om te sporten en met mijn handen bezig te zijn. In de lockdown ben ik begonnen met wielrennen en dit jaar ga ik zelfs meedoen aan de tourversie van de Amstel Gold race, waarbij ik 150km ga fietsen. Ook heb ik om fit te blijven thuis een mini gym gecreëerd om nog workouts te kunnen doen. En als ik niet aan het sporten ben, vind ik het leuk om te klussen of iets in elkaar te zetten. Soms zijn dat DIY meubels en soms is het lego (mag nog steeds als je volwassen bent 😉). Daarnaast vind ik het ook leuk om met vrienden af te spreken, bordspelletjes te doen en lekker te eten en drinken en dan is de week al weer gevuld.”

Welkom bij het team Sjoerd! Benieuwd naar wie er nog meer bij Suit-case werkt? Bekijk hier het team.

Comments are closed.