Yvette van der Velde

Even voorstellen: Yvette!

Vandaag stellen we Yvette van der Velde aan jullie voor!

Sinds november werkt Yvette bij Suit-case voor de organisatie Next Generation Infrastructures. Hier verbindt ze verschillende infrapartners aan elkaar, zodat ze gezamenlijk kunnen werken aan de infrastructuur van de toekomst.

Wat is je achtergrond?

“Ik heb de bachelor International Studies gedaan. Ik vond het erg interessant om te leren over de afhankelijkheden tussen landen en hoe verschillende landen zich ontwikkelen, vooral op het gebied van duurzaamheid. Na een semester Cultural Studies aan de universiteit van Helsinki gestudeerd te hebben, wilde ik me meer focussen op duurzaamheid.

Daarom heb ik de minor Geo-Resources for the Future gedaan aan de TU Delft en dit gaf me een mooie brug om de MSc Industrial Ecology te doen. Hier heb ik veel geleerd over duurzame processen, van LCA’s tot GIS modellen en van circulaire economie tot nature-based solutions.

Voor mijn afstudeerscriptie heb ik onderzocht hoe groene infrastructuur de flood resilience van Fatih kan bevorderen, en heb ik samengewerkt met de gemeente van Istanbul. Hoe stedelijke gebieden kunnen omgaan met klimaatverandering vind ik een erg interessant vraagstuk.”

Waarom Suit-case?

“Ik merk dat vaak de nadruk gelegd wordt op hoe belangrijk het is dat organisaties samenwerken om verschillende problemen zoals klimaatverandering te verhelpen. Zo’n samenwerking gaat in de praktijk vaak minder gemakkelijk dan op papier. Ik wilde graag van dichtbij ervaren hoe zo’n samenwerking echt in elkaar zit. Toen kwam ik de vacature van Suit-case bij de organisatie NGinfra tegen. Het onderwerp trok mij meteen. En Suit-case is een enthousiast en ambitieus team waar ik veel kan leren.”

En…

“Mijn voornemen voor 2022 is meer piano spelen, dus in mijn werkpauzes probeer ik dit nu vaker te doen. Naast mijn werk vind ik koken erg leuk. Ik zoek graag vreemde of buitenlandse recepten op en probeer ze uit. Verder houd ik ervan om museums te bezoeken en films te kijken. Qua sporten doe ik graag aan zwemmen.”

Welkom bij het team Yvette!

Comments are closed.