Virtuele vergaderruimte PWN

Vergaderen in Virtual Reality: het nieuwe samenwerken?

Inmiddels is Virtual Reality (VR) en de VR-bril een bekend fenomeen. In de Gaming-en Entertainmentindustrie is de technologie al ver ontwikkeld wat veel mogelijkheden biedt. Sinds kort beginnen er steeds meer toepassingen te verschijnen die gericht zijn op de zakelijke markt, zoals vergaderen in VR. Interessante ontwikkelingen die extra belangrijk zijn geworden tijdens de pandemie, want op afstand vergaderen is de nieuwe norm geworden.

Om te onderzoeken hoe dit werkt en of het succes te beoordelen, hebben we in het Smart Tech Team van PWN laatst twee weken iedere dag vergaderd in VR.

Zoals vanouds vergaderen

Ondanks dat de applicatie nog in ontwikkeling is en er wat kinderziektes aanwezig zijn, geeft deze manier van werken een verfrissend gevoel. In vergelijking met Teams of Zoom is dit een hele intuïtieve manier van samenwerken.

Zoals op de foto’s te zien is, zit je echt met elkaar rond de tafel. Dit voelt heel natuurlijk en bijna als vanouds. Het gevoel van zitten in één ruimte maakt samenwerken een stuk makkelijker maar stimuleert ook om meer samen te werken.  

Voorlopig zullen we blijven vergaderen in VR om zo de mogelijkheden te verkennen en te ontdekken voor wat voor toepassingen dit het meest geschikt is. De eerste impressie is in ieder geval erg goed.

Wil je meer weten over vergaderen in VR? 

Ben je benieuwd hoe vergaderen in Virtual Reality voelt? Neem contact op met Sjoerd of Tomas uit het Smart Tech Team van PWN en leer meer over wat voor mogelijkheden het biedt.

Lees hier meer over voor werk het Smart Tech Team van PWN uitvoert.

Virtuele realiteit, Virtual Reality (VR), is een computertechniek waarbij een realistische situatie wordt nagebootst in een gesimuleerde online omgeving. De VR-bril zet je op om deze omgeving te betreden. Je kan in deze omgeving bewegen in de ruimte door lichaamsbewegingen. Dit effect zorgt ervoor dat je het gevoel hebt echt in een bepaalde ruimte te zijn. Tijdens onze test gebruikten we de Oculus Quest 2 met Horizon Workrooms (bèta).

Comments are closed.