Merel

Even voorstellen: Merel!

Merel Hoijnck van Papendrecht werkt sinds half maart bij Suit-case als Junior Innovation Lead. In haar eerste week belandde ze direct in de Rotterdamse Carnisse om in gesprek te gaan met bewoners over hun wijk. Sindsdien heeft ze aangesloten bij kennissessies, stapte ze in de organisatie van een fietsfestival en faciliteerde ze een Suit-case Academy over zakelijk schrijven. En niet onbelangrijk: als kersverse Suit-caser mocht ze direct mee op bedrijfsuitje naar het Dutch Pinball Museum! Welkom Merel.  

Wat is je achtergrond? 

“Ik heb een taal- en communicatie achtergrond via een studie Engels en Film- en literatuurwetenschap. Mijn eerste baan was een uit de hand gelopen hobby: vanuit mijn interesse in duurzaamheid en het samenbrengen van mensen, startte ik een eigen bedrijfje als plantaardig eventcateraar. Mijn specialiteit? Veganistische taartjes; ik wilde laten zien dat je niets hoeft op te geven om plantaardig te eten.” 
 

Waarom Suit-case? 

“In 2019 maakte ik een stap naar relatiebeheer binnen een groot, concurrentie-gedreven bedrijf. Hier ontdekte ik dat ik enthousiast werd van innovatie en verandertrajecten, en met name de menselijke factor hierin. Ook leerde ik over mezelf dat ik graag een positieve impact wil maken.  

Bij Suit-case kan ik me fulltime richten op wat ik echt belangrijk vind: samen werken aan vooruitgang. Ik werk hier met jonge, ambitieuze, gedreven mensen, die geloven in verandering en de tools hebben om dit werkelijkheid te maken. Mijn collega’s inspireren me en zetten me aan het denken. Dit motiveert mij om bij te dragen vanuit mijn eigen achtergrond en perspectief, zodat we doorlopend van elkaar kunnen leren.” 
 

Wat vind je nog meer leuk om te doen? 

“Ik heb een grote ondernemende drive. Van jongs af aan zit ik in commissies, doe ik vrijwilligerswerk en help ik met de organisatie van kleinschalige evenementen. In vakanties sta ik vaker op een modderig grasveld om een festival op te bouwen, dan dat ik op het strand lig. Toch zorg ik dat ik ook genoeg rust neem, bijvoorbeeld door mindfulness en meditatie, maar ook door het opleuken van mijn leefomgeving. Ik heb een kleurrijk huis met planten en tweedehands spulletjes waar ik blij van word. Ook voor het Suit-case kantoor neem ik regelmatig een bloemetje mee.” 

Benieuwd wie er nog meer bij Suit-case werken? Bekijk hier het team.

Comments are closed.