Eva van Genuchten partner

Suit-case introduceert nieuwe partner Eva van Genuchten

Wij hebben groot nieuws! Vanaf vandaag is Eva van Genuchten officieel mede-eigenaar, partner en dus ook ondernemer bij Suit-case. Wij zijn dan ook vereerd dat Eva als eerste werknemer van Suit-case samen met ons, Tomas, Marc en Daan, in Suit-case wil ondernemen.  

Vanaf het moment dat Eva in dienst trad bij Suit-case bouwt ze mee aan de organisatie van Suit-case. Deze betrokkenheid is in de loop van de tijd alleen maar verder gegroeid. Eva heeft nadrukkelijk een stempel gezet op het ontwikkelen van het thema duurzaamheid binnen Suit-case, onder andere naar aanleiding van haar rol als bestuurder bij de Jonge Klimaatbeweging. Onder haar aanvoering streeft Suit-case steeds meer naar het maken van impact in alle projecten, iets dat ook steeds meer waardering krijgt bij onze klanten.  

Formeel treedt Eva vanaf 1 januari 2022 toe als aandeelhouder van de onderneming, maar vandaag op 9 augustus zijn dan ook alle handtekeningen gezet bij de notaris! Reden voor een klein feestje! We kunnen ons eigenlijk niet voorstellen dat je Eva nog niet kent, maar tijd om haar nog wat beter te leren kennen. 

In 2019 kwam je bij Suit-case werken. Waarom Suit-case?  

Tekenen van het arbeidscontract in 2019

“Ik heb een achtergrond als industrieel ontwerper (TU Delft) en ben afgestudeerd op het onderwerp participatie. Suit-case was toen bezig met een gaaf participatieproject voor de gemeente Rotterdam. Over dit onderwerp raakte ik in gesprek met Suit-case. Al snel had ik een goede klik met Marc, Daan en Tomas. De innovatieve blik, de drive om de wereld te verbeteren, en het enthousiasme en de energie van de mannen, sprak me erg aan. Alle vier willen we iets doen wat waardevol is voor de wereld en bijdraagt een de grote transities van deze tijd. Daar kunnen we elkaar goed in vinden.”

Wat is het leukste project dat je bij Suit-case hebt gedaan?  

“Een van de mooiste projecten waaraan ik heb meegewerkt, is het ontwerpen en bedenken van een platform voor bewoners in de wijk Carnisse in Rotterdam. Dat was een project waar we veel de wijk ingingen, mooie gesprekken hebben gevoerd met bewoners en initiatieven. Samen met bewoners hebben we nagedacht over wat dat platform dan is. Uiteindelijk hebben we de bestaande verhalen, fysieke plekken en initiatieven in de wijk nog beter uitgelicht door informatieborden in de wijk te plaatsen. Op de website Wij(k)Carnisse die momenteel wordt gebouwd, kunnen bewoners met elkaar werken aan projecten, initiatieven en elkaar op de hoogte houden van evenementen.  

Een andere mooie opdracht die recent is afgerond, is het voeren van gesprekken tussen agrariërs (akkerbouw en bloementeelt) en het Hoogheemraadschap van Rijnland met als doel om meer begrip te creëren voor ieders werkwijze. Water is sinds afgelopen week een hot-item in Nederland met de aanhoudende droogte. Maar bij het Hoogheemraadschap houden ze zich dagelijks bezig met waterkwaliteit en kwantiteit. In het kader van klimaatverandering en de Kader Richtlijn Water een heel belangrijk onderwerp. We hebben met beide partijen nagedacht over de vraag: Hoe kunnen we samen met agrariërs in het gebied de waterkwaliteit verbeteren? Veel van de inzichten gingen over betere communicatie, waardoor er gewerkt kan worden aan meer vertrouwen tussen de partijen.” 

Waar ben je echt trots op?  

Het team! De mensen die zich elke dag bij Suit-case inzetten. Het is supertof en inspirerend om met deze groep mensen iedere dag samen te mogen werken. We leren nog veel als organisatie en groeien hard. Dat brengt ook wel eens uitdagingen met zich mee. Maar we halen hier ook veel plezier en inspiratie uit met z’n allen.”  

Wat is je visie op de toekomst voor Suit-case?  

“Afgelopen jaar hebben we meer richting gegeven aan wat we doen als Suit-case met de vier thema’s: digitaliseren, duurzaamheid, participatie en verbinden. Hierdoor kunnen we steeds beter uitleggen wat we doen. En weten we ook steeds beter projecten te vinden waar we echte impact kunnen maken. Momenteel ben ik bezig met een nieuwe naam en branding voor Suit-case, in samenwerking met Plant a Flag. Zo kunnen we ons verhaal nog beter vertellen. Met een nieuw kantoor, een aantal nieuwe Suit-casers en nieuwe merkidentiteit breekt er een nieuwe fase aan voor Suit-case.  

Dit is een fase waar we heel veel zin in hebben met z’n vieren en het hele team. Ik verklap nog niet te veel, maar houd de website vooral in de gaten!  

Over een aantal jaar hoop ik dat Suit-case (met een nieuwe naam…) dé partner is op het gebied van transities in de fysieke leefomgeving. Als we onze leefomgeving duurzamer, slimmer, klimaat-adaptief en samen met bewoners in willen richten, moeten we vandaag echt al dingen anders doen. Infrastructurele investeringen zijn bij uitstek lange termijn investeringen, dus de keuzes die nu worden gemaakt zijn heel belangrijk voor een toekomstbestendige leefomgeving. Tegelijkertijd is verandering niet iets wat van de ene op de andere dag gebeurt. Bij Suit-case zien we steeds vaker de zichtbare impact van wat we doen. Ik hoop dat we dat in de toekomst nog veel meer gaan zien, en dit ook nog beter meetbaar te kunnen maken.” 

One Response