Lievijn Hagenaars

Even voorstellen: Lievijn!

Vandaag stellen wij jullie voor aan Lievijn Hagenaars. Lievijn is deze zomer begonnen bij Suit-case als startende innovation lead. Welkom Lievijn!

Wat is je achtergrond?

Ik heb vorig jaar mijn master Design for Interaction afgerond met als afstudeerproject een toekomstvisie over de effecten van nieuwe reproductieve technologieën op het vormen van families in 2050 (een hele mond vol).  Erg leuk en inspirerend om ver in de toekomst de link tussen technologische innovatie en sociale effecten te mogen onderzoeken en voorspellen.  
 
Naast denken over en werken aan doelen in de verre toekomst sta ik graag met beide benen op de grond. Hoe kunnen we de grote uitdagingen als klimaat, digitalisering, maatschappelijke ongelijkheid etc. vandaag de dag aanpakken? Binnen een Traineeship voor Talent voor Zeeland ben ik praktisch aan de slag gegaan met de vraagstukken participatie en leegstand. Als trainee heb ik ook kennis kunnen maken met de verschillende lagen binnen de overheid en ervaren hoe vraagstukken hier worden opgepakt. De mens centraal en een echte ‘design thinking’ aanpak miste ik, en daar ga ik nu graag weer mee aan de slag!  

Waarom Suit-case?

Bij Suit-case vind ik de juiste ingrediënten! Samen met een enthousiast team van collega’s met verschillende achtergronden werken aan complexe vraagstukken. Ik vind het belangrijk om de intrinsieke motivatie ‘iets goeds doen’ te kunnen toepassen binnen werk. En als ontwerper vind ik het natuurlijk fijn om aan de slag te gaan met ideeën bedenken, co-creatie en creatief faciliteren!

Wat doe je graag naast je werk?

 
Ik pak graag camera’s, stiften, markers en kwasten op en kan door te ‘maken’ alles even loslaten. Het lijkt me fantastisch om ooit een studio (of een schuurtje 😉) te kunnen inrichten voor al mijn creatieve uitspattingen! Verder kan ik het niet laten om nieuwe ontwikkelingen in vooral de (bio)technologie te volgen en mezelf onder te dompelen in musea en cultuur.  
Ik kom tot rust door te wandelen met mijn hond Faya, boeken te lezen en krijg energie van sporten en dansen. Ook wil ik nog een keertje leren striptekenen want dat lijkt me gewoon cool!

Benieuwd wie er nog meer bij Suit-case werken? Bekijk hier het team.

Comments are closed.