InfraTech 2023 Suit-case

InfraTech 2023: move forward

Ben jij vanaf morgen ook op InfraTech 2023?

Weet je nog niet precies waar je naartoe moet? Of kan je niet kiezen? Bekijk de Suit-case keuze voor programmaonderdelen die uitblinken op duurzaamheid, innovatie en/of samenwerking. Zo weet je zeker dat je niks mist! Laat ons weten waar je naartoe gaat! 

Programma InfraTech 2023 – Dinsdag

InfraTech 2023 Suit-case

13:00 – 14:00 Innovatie & duurzaamheid in het HWBP | Waterschapsplein

Hoe wordt innovatie en duurzaamheid meegenomen in de bescherming van ons land tegen klimaatverandering (hoogwaterbeschermingsprogramma)? Aan de hand van verschillende projecten wordt dit toegelicht.

14:00 – 15:00 Hoe bereid je jezelf als professional voor op de toekomst? | Rijkswaterstaat

Grote veranderingen in onze branche zorgen ervoor dat bestaande rollen een andere invulling kunnen krijgen. Of nieuwe functies ontstaan en een grotere rol gaan spelen. Rijkswaterstaat gaat met de deelnemers en experts het gesprek aan over hoe je je daarop voorbereidt.

15:00-15:30 Presentatie CENT-R | Gemeenteplein

Een presentatie over CENT-R (Connected Energy Network Tool Rotterdam). De CENT-R is een soort kastje met een glasvezel- en elektriciteitsaansluiting die multifunctioneel gebruikt kan worden voor o.a. het opladen van een elektrische auto, sensoren die luchtvervuiling en geluid kunnen meten of voor supersnel internet.

17:00-18:00 Speedates: Creatief in Contact! | Gemeenteplein

Wil jij nieuwe samenwerkingspartners ontmoeten om samen aan de buitenruimte te werken? Kom naar de speeddates! Tijdens de speeddates van creatief in contact kun je nieuwe connecties leggen door op verschillende manieren met elkaar in gesprek te gaan, ondersteund door creatieve middelen. Meld je hier aan. 

Programma InfraTech 2023 – Woensdag

InfraTech 2023 Suit-case woensdag

10:00 – 11:00 Dagopening welkom in de toekomst | Thérese van Rossum

De woensdag begint meteen goed met een dagopening met als thema ‘Welkom in de toekomst’.

11:00- 12:00 Uitreiking van de Innovatieprijs

Wil je weten hoe die toekomst er uitziet? Kom dan naar de uitreiking van de innovatieprijs. De prijzen worden uitgereikt door minister Mark Harbers. Maar ook onze eigen Tomas te Velde zit in de jury!

14:00 – 14:30 Cruquiusbrug: slim, demontabel en toekomstbestendig | Provincie Boulevard

De provincie Noord-Holland bouwt van 2023 -2025 de eerste duurzame, energie neutrale en onderhoudsarme brug op basis van de IFD-principes (Industrieel, Flexibel, Demontabel).

15:30 -17:00 Lancering Digicampus | Rondom GWW plein

DigiCampus gaat zich komende jaren inzetten voor digitalisering van de sector in de regio Zuid-Holland. Een grote samenwerking tussen gemeentes, provincie en verschillende aannemers waar praktijk, kennisontwikkeling en opleiding samenkomen. Lancering door o.a. onze eigen Daan de Wit!

19:00 – 20:00 ‘The urban mine: onze toekomstige bron van materialen’ | Provincie Boulevard

Prof. Dr. Ester van der Voet verkent de mogelijkheden van het fenomeen urban mining voor een 100% circulaire economie. Aansluitend vindt een paneldiscussie plaats.

19:00 – 21:00 | Lancering Jong Amror | Gemeenteplein

De toekomst van de sector staat hier: een samenwerking tussen jongeren in de sector van gemeente Amsterdam, Rotterdam en Rijkswaterstaat. Daar moet je bij zijn!

Programma InfraTech 2023 – Donderdag

10:00 – 11:00 Hoe snel kunnen we ons aanpassen aan klimaatverandering? | Rijkswaterstaat

Hoe bereidt RWS zich voor op de toekomst? Bij de Deltawerken duurde realisatie van plannen ca. 60 jaar. Die tijd lijken we nu niet meer te hebben… Een presentatie samen met Deltares.

12:00 – 12:30 De berm komt tot bloei! Hoe dan? | Provincieboulevard

Met een passende vorm van beheer wordt in de Provincie Zuid-Holland biodiversiteit gestimuleerd. Wil je weten hoe ze dat doen? Sluit dan aan bij de sessie!

15:00- 16:00 Serious Game over informatie delen in de keten | Gemeenteplein

Even wat anders dan een presentatie? Ga dan naar de serious game over informatie delen in de GWW-keten. Doe mee en ontdek waar de knelpunten zitten. Dit programma onderdeel wordt gehost door Suit-case!

Programma InfraTech 2023 – Vrijdag

InfraTech 2023 Suit-case vrijdag

10:00 -11:00 Groene (Pub)Quiz | Rondom GWW plein

Misschien nog wat vroeg voor een borrel… Maar wil jij meer leren over duurzaamheid en hier met collega’s het gesprek over aan gaan? Kom dan naar de PubQuiz op het GWW-plein. De PubQuiz wordt gehost door onze eigen Shaun Akse!

11:00- 13:00 Lancering Jong Buitenwerk | Rondom GWW plein

Jong Buitenwerk is een samenwerking tussen gemeente Rotterdam en aannemers in de regio. Samen denken ze na over hoe we een aantrekkelijke sector creëren en behouden, en hoe we thema’s als samenwerking, duurzaamheid en digitalisering een betere plek kunnen geven in projecten. De toekomst van de sector staat hier! Dus daar wil je bij zijn.

12:00 – 13:00 Samenwerking met kennisinstellingen (Hogeschool Rotterdam/ TU Delft) | Gemeenteplein

De gemeente Rotterdam laat zien hoe zij samenwerkingen aanpakken met kennisinstellingen om tot innovatieve oplossingen te komen.

12:00 – 12:30 Duurzaamste publieke opdrachtgever: Provincie Noord-Brabant | Provincieboulevard

De provincie Noord-Brabant neemt je mee in hoe je duurzaamheid borgt in infraprojecten.

Bekijk het volledige programma van InfraTech 2023 op de website.

Comments are closed.