Persona canvas foto-min

Het beter begrijpen van de eindgebruiker

De eindgebruiker beter begrijpen door het Persona canvas

Ga mee op reis en neem een duik in de wereld van design thinking! Deze week delen wij de tool ‘Persona Canvas’. Hiervoor begin je altijd met onderzoek naar je doelgroep, bijvoorbeeld door interviews, observaties of ander gebruiksonderzoek. Probeer zo veel mogelijk informatie te verzamelen en patronen in gedrag te analyseren. Zo krijg je een gedetailleerd beeld van de persoon die jouw product of dienst gaat gebruiken.  

Met de verzamelde gegevens vul je de persona in, voeg foto’s, een naam, een omschrijving en quotes toe om een zo gedetailleerd mogelijk beeld te krijgen van de fictieve persoon. De verzamelde gegevens helpen je te verplaatsen in de schoenen van de doelgroep. Het canvas helpt je dus om je in te leven in de doelgroep en hiermee de juiste ontwerpvraag te formuleren. Zo weet je zeker dat je uiteindelijke oplossing aansluit bij een echte behoefte.  

Persona canvas uitgelegd

Hoe gebruiken wij het Persona Canvas?

Bij Suit-case gebruiken bij het canvas voor verschillende doeleinden. Zo gebruiken wij het canvas tijdens onze Design Thinking workshops om met deelnemers hun klanten beter te begrijpen maar ook tijdens onze eigen projecten. Een goed product sluit aan op de behoeften van een klant. Ontwerpen vanuit de ogen van de klant is dan ook heel belangrijk. Bovendien gebruiken wij het canvas ook om onze eigen klanten beter te begrijpen. Wat speelt er in de wereld van onze klanten en hoe kunnen wij als Suit-case daar optimaal op inspelen?

Het Persona Canvas lijkt simpel maar vormt een goede basis voor latere fases in het ontwerpproces. Laatst deelden we bijvoorbeeld al de persona Yup Joost.

Kortom een handige tool voor in je rugzak. Snel aan de slag dan kunnen we verder reizen! Het Persona canvas en verdere uitleg kan je vinden in de Academy.   

Op reis met Suit-case.

Deze post is onderdeel van de serie: op reis met Suit-case. De komende weken nemen wij je mee op reis waarin wij elke twee weken een nieuwe tool uit de Suit-case Design & Strategy Academy delen voor in je rugzak. Tools voor vijf verschillende activiteiten tijdens de verschillende fases in het ontwerpproces. Zodat je terugkomt van je reis met een rugzak vol tools, ervaringen en ideeën.  

Comments are closed.